July 31st, 2007

If I were JK Rowling and writing The Deathly Hallows:

Posted by ishku in Uncategorized

Dan zou ik vooral niét verderlezen wanneer ik het boek nog niet helemaal uit zou hebben (which would not make sense aangezien ik de schrijfster zou zijn, but y’all catch my drift)

Maar voor degene die bovenstaande wel al uit hebben, dan deel ik graag mee dat ik..

1. de relatie tussen Draco Malfoy & Harry meer uitgespeeld zou hebben, en Draco op een belangrijk moment uiteindelijk voor de goede kant laten kiezen hebben.

2. het Legilimens-aspect een belangrijkere rol zou laten spelen hebben, en dan zeker bij de interactie tussen Snape en Voldemort. Ik vind dat ze een uitgelezen kans gemist heeft om een heel spannende scène te creëren, namelijk diegene waar Voldemort zou ontdekken dat Snape’s loyaliteit eigenlijk al jaren bij Dumbledore ligt. Misschien dat ik Harry ook iets heel belangrijks zou hebben willen laten zien via Legilimens, misschien dat ik Lupin uiteindelijk een bad guy zou maken en Harry dat via mindreading zou laten ontdekken.

3. Hagrid Ron, Hermione & Harry op z’n minst bij 1 zoektocht van een horcrux zou laten vergezellen hebben. Ik vond het soms een beetje saai worden, zij gedrieën in hun tentje op de meest oninteressante plaatsen eerst. Ze liep daar, zoals de hoofdpersonages, gelijk een beetje verloren in het verhaal.

4. die relatie van Dumbledore ten opzichte van zijn familie nooit zo uitgebreid aan bod zou laten komen hebben. I for one, didn’t really give a darn’s ass en nor did it inflict the story, toch? Aberforth Dumbledore zou van mij wél een meer belangrijke, meer betekenisvolle rol toebedeeld gekregen hebben. Misschien zelfs een sleutelrol. Lupin, Tonks en zelfs Sirius Black mochten gerust ook meer aan bod gekomen zijn, en zowel Mad-Eye als Hedwig zijn vééél te vroeg aan hun einde gekomen.

5. vooràl het laatste hoofdstuk zou verbranden en doen alsof de woorden nooit zwart wit op papier gestaan hebben. Ik moest bijna opstaan om een emmer te gaan halen. Om erin te brààààken.

Edoch zou ik mezelf ook van harte feliciteren voor de fantastische Gringotts-scene, het deel waar Harry beseft dat hij moet sterven en ganz solo The Forbidden Forest in trekt (hands up for those that cried!) én het feit dat ik dat toch allemaal maar mooi uitgedacht heb eigenlijk.

Here’s to childhoodfantasy and never quite losing it.

En nu wil ik horen wat jullie ervan vonden, graag. Doe het!

15 Responses to ' If I were JK Rowling and writing The Deathly Hallows: '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' If I were JK Rowling and writing The Deathly Hallows: '.

 1. Liesbet said,

  on July 31st, 2007 at 8:23 pm

  Vuile spoilster dat ge zijt.

 2. ishku said,

  on July 31st, 2007 at 8:25 pm

  Gij leest nie eens Harry Potter, trunte.

 3. wowbagger said,

  on July 31st, 2007 at 9:35 pm

  Tis niet omdat het in een andere “kaft” steekt dat het geen boek voor kindere meer is hé, you’ve been had ishku, had I say!

 4. Tina said,

  on August 1st, 2007 at 8:24 am

  Compleet eens met je opmerkingen. Vond het al bij al een goed boek, maar nr 3 blijft toch mijn favoriet (Sirius! de ontknopping!).
  Nog één onderwerp dat niet genoeg aan bod kwam: heel het verhaal rond Percy. 4 boeken lang is hij onuitstaanbaar en ineens komt ie meevechten, zonder uitleg. What th f*ck?

 5. tomadde said,

  on August 1st, 2007 at 11:59 am

  Ik weiger pertinent een Harry Potter boek in mijn handen te pakken. Enerzijds omdat ik niet echt een boekenverslinder ben, maar vooral uit loyaliteit tegenover Anthony Horowitz, die begin jaren ‘90 succes oogste met een soortgelijk (*kuch* identiek *kuch*) verhaal : Grieselstate.

  En ik lees geen boeken van pikkers.

 6. June said,

  on August 1st, 2007 at 12:33 pm

  De verPottering van de samenleving is duidelijk een feit. En ik kijk hoofdschuddend toe vanaf de zijlijn… :neutral:

 7. ishku said,

  on August 1st, 2007 at 6:31 pm

  Want (al dan niet commercieel) escapisme is poop?

 8. Jochen said,

  on August 1st, 2007 at 8:57 pm

  Wat me opvalt is dat ze allemaal rare namen hebben en Harry noemt dan gewoon Harry :roll:

 9. ake said,

  on August 2nd, 2007 at 1:27 pm

  Helemaal mee eens, ik vond het karakter van de personages erg statisch, ze hebben in de 7 boeken niet echt een evolutie doorgemaakt. Snape had inderdaad wat meer naar voren mogen komen en de twijfels van Harry rond Dumbledore vond ik met momenten wat vergezocht.

  Ach wat, kritiek zal er altijd zijn, ze heeft het toch maar voor elkaar gekregen…
  Maar het laatste hoofdstuk met zijn All Is Well einde was inderdaad om te gillen…

 10. bie said,

  on August 2nd, 2007 at 3:39 pm

  @tomadde: so true. Eindelijk eens iemand die de hilarische schrijver Horowitz (er)kent!

 11. Claire said,

  on August 2nd, 2007 at 10:44 pm

  Alé, ge moet het toch maar doen kloppen op het einde zunne! Edoch:
  Ik vond dat die horcurxen hem een beetje in de schoot geworpen werden in vergelijking met die eerste, uit het vorige boek in die grot. Dan komen alle antwoorden spontaan in hem op, wel makkelijk voor de schrijfster vond ik dan. En op het einde was ik gewoon in de war, ‘t werd zo plots allemaal uitgelegd na hoofdstukken in een tent te zitten. ‘k Zou der wel nekeer goed willen over doorbomen maar der zijn misschien toch nog mensen die het nog niet gelezen hebben en dat toch graag zouden doen! Ze gaat ook wel erg snel over de dood van al die belangrijke personages, maar alla, anders zou het een boek van 2000blz geworden zijn natuurlijk.
  Maar toch: I lover Harry Potter :)

 12. vleervlinder said,

  on August 3rd, 2007 at 7:19 am

  ik vond het wel ni echt duidelijk dat IK ni mocht verderlezen… ge verklapt gewoon alles, joeng! :shock: (hedwig?? einde??? :cry: )

 13. June said,

  on August 3rd, 2007 at 6:47 pm

  Ik ben precies echt ni mee met de hype. Maar da was ik ook al ni toen met de LOTR-films. Convince me!

 14. madelien said,

  on August 10th, 2007 at 12:13 am

  vleervlinder: mensen die hem nu nog niet uit hebben, verdiénen gespoilerd te worden. Op 3 augustus had ge al bijna twee weken de tijd gehad.

  tomadde: wel, ik dacht in ‘t begin hetzelfde, was ook zot van grieselstate en ik vond ‘t ook pikkendieverij. maar buiten de school voor tovenaars zijn er nauwelijks raakvlakken, en nog: harry potter is tienduzend keer beter dan grieselstate, die ik, hoewel ‘t zijn grote meesterwerk zou moeten zijn, toch nooit zo goed vond als de reeks rond de Vijf of die rond de Diamond broertjes.

  ishku: helemaal mee eens, op alle vlakken, vooral dat van het laatste hoofdstuk en het gebrek aan Sirius *weent*. desondanks vond ik de zevende een pareltje (in tegenstelling tot de afgrijselijke zesde), enige probleem was misschien de manier waarop jk rowling sommige dingen ineens dwong om te kloppen. een gemiddelde van één dramatische plotwending per vijf bladzijden, veel te veel nieuwe informatie (heel dat gedoe rond wands enzo), ineens een heel nieuw stuk zware geschiedenis (grindelwald etc.). als het dan toch écht zo was dat het einde van de zevende al vast lag nog voor ze aan de eerste begon, dan had ze die dingen toch wel al kunnen aanhalen in eerdere boeken om het allemaal wat makkelijker te verwerken te maken. maar toch, heel waardig einde voor een fantastische serie, na de zesde begon ik al te wanhopen, maar ze heeft ‘t toch nog rechtgetrokken gekregen.

 15. vleervlinder said,

  on August 26th, 2007 at 11:11 am

  @ madelien: ik wacht op de nederlandstalige versie, ‘k heb al de andere ook niet in het Engels gelezen

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: