August 13th, 2007

Gruute wèrke.

Posted by ishku in Mo how zeg!

Alle hens aan dek ten huize ishku en co; mijn broer danst met zijn snoeischaar rond in een fontein van fijn gebladerte, mijn moeder zit gehurkt het plankier van al het groen te ontdoen en mijn vader, met in zijn ene hand een pint terwijl zijn andere in zijn zij rust, staat in alle stilte het zelfgemaakte hekken te bewonderen.

Grote werken, mannen, grote werken! Grote werken in teken van het huwelijk tussen mijn zus en haar vriend die mij in de loop van trouwer jaren van wankele puber naar superstandvastige vrouw zien evolueren heeft, so yóu do the maths, but only if you feel like it! No pressure!

En het is al goed en wel, hoor, ik ben blij voor hen en ik leg ze vanzelfsprekend geen strobreed in de weg. Ik trek zonder morren een jurk en hakken aan, ik lees in mijn beste beschaafd Nederlands in een volle kerk een tekst voor over een ‘vlammetje‘ en ik schud heel sereen iedereen de hand die die dag mijn hand zal wensen te schudden. Alleen jammer dat ik moet samenleven met een volledig losgeslagen moeder, dàt wel, maar daar leer je na verloop van tijd mee leven. Of sterven, als je geen chance hebt en ze toevallig nog vóór de trouw ontdekt dat dat stalen ding waar de tuinslang rond gewikkeld zit zijn beste dagen heeft gekend. Fingers crossed.

Positief is wel dat ik die dag niét volledig verdoofd onder een karrevracht aan Dafalgans zal doorbrengen (huwelijk broer), noch aan de tafel slechts omringd zal zijn door een lege stoel en een Russische tiener-uitwisselingsstudente (huwelijk neef). All true stories, jongens, ik ben wel degelijk maritally hexed, dus het wordt nog afwachten wat vrijdag voor mij in petto in the ghetto zal hebben.

Equal eager beavers, raise your hands!

5 Responses to ' Gruute wèrke. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Gruute wèrke. '.

 1. Morgada said,

  on August 13th, 2007 at 10:42 pm

  Hebben ze al een fotograaf? :)


 2. on August 14th, 2007 at 2:51 am

  Ja, hebben ze al een fotograaf?

  :cool:

 3.  freaq said,

  on August 14th, 2007 at 8:38 am

  En een reporter?

 4. Qahwa said,

  on August 14th, 2007 at 9:56 am

  Een antropologe? :shock:

 5. Hooch said,

  on August 14th, 2007 at 5:46 pm

  Een diplomaloze? :mrgreen:

  Sorry, hij was te makkelijk. :oops:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: