August 20th, 2007

Soy un disco cabrado.

Posted by ishku in Terug naar school.

Ik heb zóveel nootjes met paprika gegeten dat ik mijn muren zou kunnen volsmeren met warme bijna-verteerde nootjes met paprika, how’s that for a visual om de week in te luiden? Een overbodige visual? Why yes! Hoogstwaarschijnlijk wel!

Maar wat dan te zeggen van de visual ‘ishku terug op de schoolbanken’? Mensen die me gehuld in een donkerblauw jurkje en witte kniekousen uitdagend op een houten bankje zien zitten, mogen nù de dagboekkamer verlaten. Anderen vertel ik maar al te graag dat ik wel degelijk terug de schoolboeken ter hande zal nemen.

Niet dat ik mezelf terug overhevel naar één of andere hogeschool/unief, neen oh neen, oh niet met mij. Ik denk dat het na 4 miserabele pogingen veilig is om te zeggen dat ik er niet bepaald voor gemaakt was, voor dat dagonderwijs. Ik studeerde slechts verder omdat iedereen het deed en nadenken over mijn toekomst, en werkelijk iets bijleren stond niet als hoogdringend gemarkeerd in mijn agenda. “3 maanden samen met F!!!!!!!!” en hem bijgevolg om de 8 seconden dood-SMS’en was dat wel, en ik moet zeggen, dat staat gewéldig op mijn CV. Ik sla er werkelijk de concurrentie mee dood.

En dus nu, intussen 6 jaar later (hemeltjelief!) heb ik ervoor gekozen om geheel vrijwillig een studie aan te vatten met als enige bedoeling kennis te vergaren, om eenvoudigweg kundiger te worden. Ik denk dat ik nog nooit zoiets rechtdoorzee ondernomen heb eigenlijk, en daar kan ik, als mens in ontwikkeling, alleen maar keihard op stoefen, waardoor ik het onvermijdelijke risico loop om de komende maanden een volledig onuitstaanbaar wicht te worden. Maar dan zo ene die begrijpt wat ‘Compras una botella de leche.’ wil zeggen.

En daar heb ik sinds het liedje ‘Hij was een bandido’ quite frankly al gans mijn leven op zitten wachten.

17 Responses to ' Soy un disco cabrado. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Soy un disco cabrado. '.

 1. lilith said,

  on August 20th, 2007 at 4:06 pm

  Welke taal is het? Als het Spaans is dan ga ik je binnenkort volgen, en kunnen we Spaans tegen elkaar spreken als was het een soort geheime codetaal!

  Als het Italiaans is heb ik pech.
  En ik heb een voorgevoel.

 2. ishku said,

  on August 20th, 2007 at 4:11 pm

  Si, es Espagnol. (En niemand die weet wat we bedoelen! Ahahahaah!)

 3. freaq said,

  on August 20th, 2007 at 5:44 pm

  Hola, als ge al met muzieknoten begint ook! :roll:

  Perdoname, pero hablo un pocito de Español tambien! Heb dat twee jaar gevolgd, maar toen was de fun er af. Was jàren met mijn ouders meegeweest naar Spanje op reis en had dus zo al wat passieve kennis waarmee ik dan de klasgenoten kon aftroeven in het eerste jaar, maar toen kwam het tweede, met naamvallen en zo, en toen was het over met de pret.

  Zolang je maar geen zo’n leerlinge wordt die dan eerst zoveel tientallen euro’s daar legt om die richting te kunnen volgen en dan tijdens het lesjaar zit te spieken als het examen is, onder het motto ‘haha, wat hebben we hier de lerares eens goed liggen zeg’. Want daar had ik dus een enorme hekel aan, aan zulke mensen. Un hekulo grando, sisi!


 4. on August 20th, 2007 at 6:24 pm

  Een zeer goede keuze, Ishkulief.
  Ik bleek ook geen dagschoolmens, en zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Na drie jaar glamourloos gejob waar ik desalniettemin nog steeds veel lol beleef nu ook mijn eerste volwaardig diploma behaald in avonduren en iek zén verschrikkelijk trots: de centen én de kennis.
  En met dat imago zal het wel meevallen, heus. !Suerte!

 5. Hooch said,

  on August 20th, 2007 at 7:10 pm

  Ik spreekos vloeiend Spaansos. Geleerd van Jommekos.

 6. Liesbet said,

  on August 20th, 2007 at 8:16 pm

  Spaans is voor snobs.

 7. jimi fan said,

  on August 20th, 2007 at 11:56 pm

  olé!

 8. koekiemoon said,

  on August 21st, 2007 at 12:21 pm

  uw vakanties aan de costa brava zullen er alleen maar leuker op worden! :mrgreen:

 9. jeronimo said,

  on August 21st, 2007 at 2:15 pm

  waarom zou je je nu een fles melk kopen ;-)
  allez succes in het kundiger worden in tien avondlessen of zijn het toch harde schoolbank daglessen met amper pauze om je gekcohte fles melk op te dirnken en bijgevolg en melkbaard (die eigenlijk altijd een snor is) op je pruillip te toveren om volwassener en wijzer uit de hoek te komen aangezien ook einstein grijze haar had?

 10. ishku said,

  on August 21st, 2007 at 5:44 pm

  Whut? :neutral:

 11. freaq said,

  on August 21st, 2007 at 9:25 pm

  Kom kom, begin er meteen aan, Ishku!

  Hier gaan we:

  qué? :shock:

 12. Tom said,

  on August 21st, 2007 at 11:37 pm

  Allee gasten, er stonden zelfs nauwelijks schrijf- en typfouten in zijn comment deze keer.

 13. flaquita said,

  on August 22nd, 2007 at 11:33 am

  Spaans is fun, jong. Denk aan al die chicos espanoles die ge gaat versteld doen staan met uw perfecte spaanse tongval. Goed oefenen op de rollende rrrrr :wink: Trouwens, in de 7 jaar dat ik spaans volg, ben ik nog nooit een naamval tegengekomen. Met een basiskennis frans en af en toe een licht inspanningske gaat da zeker lukken…

  Heb trouwens geen idee wat ‘un disco cabrado’ betekent, help me out here :smile:

 14.  freaq said,

  on August 22nd, 2007 at 12:06 pm

  You’re right, ik bedoelde eigenlijk verleden en toekomstige tijden en zo. Ik leef in het heden é zeg!

 15. Qahwa said,

  on August 23rd, 2007 at 9:28 am

  ja, Spaans, het is een scheune taal. Alleen vuurwerk vertalen als fuegos artificiales ofte kunstmatige vuren, dat is erover. :shock:

 16. pepe paella y peseta said,

  on August 23rd, 2007 at 10:37 am

  dat zal voorzekerst disco “quebrado” zijn, of nie? Een gebroken plaat?

 17. ishku said,

  on August 23rd, 2007 at 12:21 pm

  Aaaahja. Hoogstwaarschijnlijk.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: