August 29th, 2007

Lightin’ the fuse might result in a bang-b-b-bang-go.

Posted by ishku in Muziek
AM.

In de categorie: ‘Kom-eens-5 hypes-te-laat.’ stel ik u graag voor aan Arctic Monkeys, mijn laatste muzikale verliefdheid die zo hevig is dat ik first, second and third base blindelings overgeslagen heb, en reeds 3 dagen na onze eerste kennismaking een veel te prijzig ‘I <3 Arctic Monkeys'-shirt naar Deinze heb laten overhevelen. In fact: het enige dat nog tussen mij en een tattoo staat, is mijn, voor de gelegenheid rechtopgeplaatst, moeders lijk. En mijn gezond verstand, want ik ben toch niet gék natuurlijk?! En ik houw van mijn mama.

Anyway, surfen op de masterwave van ultranieuwe revelaties doe ik misschien niet, maar ik vind dat ik dat toch allemaal ruimschoots goedmaak door, weliswaar laattijdig, een waanzinnig insane groupie te poelen. Needless to say dat de meisjes van The Cribs dan ook stante pede naar de achterkamer verwezen zijn, en misschién dat ze onder bijzondere omstandigheden nog eens buiten mogen komen om boter te gaan kopen, maar volgens de aanvoerders van mijn Last FM-playlist zal het voorlopig 'njetski' zijn. Of zou ik zeggen: “Down’t fink sow.” Ah, I’m sure we’ll read all about it in their post-mortum diary.

Maar ach, die Arctic Monkeys. Die Arctic Monkeys die mijn hart bekoren met hun inventieve teksten en ongebruikelijke ritmeschema’s zijn me toch behoorlijk wat! Ik ben trouwens geen pro in wat een goeie drummer van een slechte onderscheidt, maar die Matt Helders drumt er toch preciesgelijk ook niet naast. Ik weet dat omdat ik soms eens probeer mee te tikken met mijn vingers en ik na 30 seconden wegens pijn de strijd moet staken, dus niets anders dan tonnen respect voor die kerel. Plus; hij doet me ook een beetje denken aan een typische ‘boy romance’ -acteur uit de 80’s; een opmerking die trouwens enkel een meisje uit haar mouw zou kunnen schudden. Een andere zou kunnen zijn: Alex Turner, I’d like to carry your baby in my womb, because you’ve got a lot of charm and produce clever lyrics to boot!”, ware het niet dat ik niet klaar ben voor kinderen en hij nooit van mijn bestaan zal afweten, maar anders een volledig opgaande opmerking, mind you!

En dan is er nog het feit dat ze niet gemaquilleerd zijn als vrouwen, noch eruitzien alsof ze net zes uren ravotten met een gevaarlijke straathond achter de rug hebben, wat alleen maar in hun voordeel spreekt, me dunkt.

Voor degene die nog niet overtuigd zijn, is er dit, en verder dien ik mezelf enkel nog te verontschuldigen voor de vermoeiende linkdumps, maar moest ik deze tekst binnen een jaar of twee nog eens per ongeluk onder ogen krijgen, dan zou ik graag mijn credibility willen kunnen redden met het feit dat het toch tenminste léék alsof ik alles deftig onderbouwd had.

8 Responses to ' Lightin’ the fuse might result in a bang-b-b-bang-go. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Lightin’ the fuse might result in a bang-b-b-bang-go. '.

 1.  freaq said,

  on August 30th, 2007 at 7:24 am

  Verdienstelijke poging, maar kannietipnie aan Danzel, Ishiaku.

 2. Liesbet said,

  on August 30th, 2007 at 7:58 am

  Ze zijn echt fantastisch, hé.

 3. crowolf said,

  on August 31st, 2007 at 11:49 am

  Ze zijn inderdaad lichtelijk geweldig :)

  Trouwens: u bent gefeatured op mijn BlogDay bericht: http://blog.crowolf.org/?p=237 ;)

 4. zofie said,

  on August 31st, 2007 at 11:35 pm

  sinds dat ik ze dit jaar zag op pinkpop ben ik toch ook wel een beetje fan hoor.. :D

 5. Hooch said,

  on September 3rd, 2007 at 8:43 am

  Wat wel wijs is: zijn bindteksten (als hij die al heeft, meestal is het zonder) zijn niet meer dan mompelen. Niemand die verstaat wat hij zegt.. :smile:

 6. Reinaert said,

  on September 3rd, 2007 at 8:03 pm

  Gij moet dringend eens naar de bindteksten van Shane MacGowan beginnen luisteren. Ooch. “Onverstaanbaar” krijgt er een dimensie of zes bij.

  Wat Arctic Monkeys hysterie betreft: het feit dat de zanger er 15 (if that) uitziet, is verdomd mooi meegenomen he, keun? :eek:

 7. ishku said,

  on September 3rd, 2007 at 8:22 pm

  Hij is er 20, dus geen illegaliteit in de handen, noch de mouwen hier.

 8. Liesbet said,

  on September 4th, 2007 at 9:07 pm

  He’s closer to my age you cow.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: