September 6th, 2007

Stokje: schoonschrift.

Posted by ishku in Wayback

Beste vrienden, de dagen worden korter, de nachten worden kouder en mijn gedachten durven al eens van keiharde financiële aangelegenheden naar wat meer lichtvoetige materie af te dwalen. Juist vandaag nog waren mijn collega en ik bezig over de beurs en de koers van de dollar, toen we, voor we het wisten, het betrouwbare pad verlieten en ons in het grote donkere bos begaven, zijnde in dit geval, het thema ’schoonschrift.’ Die metaforen man! Ze verdienen hun eigen show. Misschien kan Sergio zes salto’s doen, hevig zweten en zichzelf de gastheer kronen, ik zeg maar wat.

Anyhoo, schoonschrift dus. Hoe lang dat allemaal al niet geleden is, en hoezeer we de regels die ons in het eerste leerjaar aangeleerd zijn al eens aan ons laars durven lappen. En ik dacht: “Lieve hemel, ik moet het idee van de metaforenshow met Sergio vernietigen eer iemand ermee aan de haal gaat.”, maar ook: “Zou het niet tof zijn, moesten er stokjes rondgeworpen worden met als opdracht: “schrijf schoonschrift’?”

Ik zag het meteen zitten, aangemoedigd door het feit that I was completely left hànging bij mijn vorig verzoek, en maakte er reeds mijn werk van om een tekstje te schrijven en mezelf daarbij te timen. Heb ik al gezegd dat de dagen korter worden en deftige bezigheden soms hard te vinden zijn? Míjn persoonlijke tijd was 3 minuten en 2 seconden, en mijn oogkleppen weerhouden me van iemand anders dan BRTN, TFTC, FQSW en TMDE uit te dagen om beter te doen en hun geboekte resultaten te posten.

Schoonschrift.

Wie doet er mee?! Wie wil er gelinkt blijven?

11 Responses to ' Stokje: schoonschrift. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Stokje: schoonschrift. '.

 1. lilith said,

  on September 7th, 2007 at 6:58 am

  Ik doe compleet mee, ook al weet ik nu al dat mijn schoonschrift dertig keer minder grappig zal zijn dan dat van jou.

  Ik snap niet hoe leraars dat doen trouwens, en dan nog eens op een bord. Met krijt! :aah:

 2.  freaq said,

  on September 7th, 2007 at 7:53 am

  Hoera, mijn brouillonblokje (meheh) mét voorgedrukte miklijntjes zal alsnog van pas komen! Overlaatst ging ik op reportage, wilde op mensen afstappen, zag dat ik mijn notaboekje niet bij had, vliedde naar de dichtstbijzijnde Smatch, kocht daar een brouillonblokje, stapte weer op die mensen af, en kreeg dan te horen dat ze niet wilden meewerken… Sindsdien had ik dus een brouillonblokje over, maar nu krijgt dat toch nog een functie. Bedánkt, Ishiaku!

  Please be patient, ‘t kan wel een paar dagen duren voor ik er aan toe kom… (Trouwens, ik heb al eens ‘geschiedenis’ geschreven, was dat niet voldoende?)

 3. Marnik said,

  on September 7th, 2007 at 8:09 am

  Uw vorige oproep viel niet helemaal in dovemansoren, ge checkt gewoon uw track- en pingbacks niet ;) (hier)

 4. Hooch said,

  on September 7th, 2007 at 8:19 am

  Is dat lijk dat stukse muziek dat ze hier eens moesten spelen in een eigen versie? :cool:

 5. March said,

  on September 7th, 2007 at 9:42 am

  Ik kàn zolang niet geconcentreerd blijven op schoonschrift.
  (l) computertijdperk, geen minpunten meer omdat ik krabbel.

 6. Carreet said,

  on September 7th, 2007 at 10:35 am

  Leraars krijgen daar 3 jaar les voor.
  Ik was het beu na een jaar (y)

  Trouwens, veel foutjes in je schoonschrift Ish. B)

 7. tomadde said,

  on September 8th, 2007 at 1:19 pm

  Wat ik mij afvraag, is hoe ge tijdens het schrijven reeds wist dat ge er bijna 4 minuten ging over doen! Maar ik zal ook eens proberen, ok …

 8. Liesbet said,

  on September 9th, 2007 at 10:20 am

  TOMADDE HEEFT EEN WIJVENSCHRIFT!

 9. Lise said,

  on September 9th, 2007 at 12:22 pm

  Ik wou dat ik dat ook kon zeggen. (n)

  Hoe schrijf je trouwens normaal, Ishku?

  (Ik heb nog getwijfeld om dit bericht te schrijven, maar om een of andere reden is dat er niet van gekomen.)


 10. on December 30th, 2007 at 11:39 pm

  […] Omdat 2007 er bijna opzit en de mensen in deze periode vaak vrede op aarde wensen, wou ik ook eens iets positiefs doen. Ik ging namelijk uw stokje beantwoorden. Ik had een vrij goeie foto gevonden van mezelf als peuter met kwijl aan mijn kin en ik had een tekst neergeschreven waarvan ik dan een foto zou nemen om online te zetten. Spijtig genoeg lukt het mij niet om een deftige foto te trekken: […]


 11. on July 23rd, 2008 at 11:35 pm

  Very interesting blog, i have added it to my fovourites, greetings

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: