December 23rd, 2007

Deadbird.

Posted by ishku in Halfuur (of minder) natuur
Dead bird singing in the black of night.

Vanochtend vroeg. Mijn eerste gedachte: meerkoet. Gisteren wist ik niet eens hoe je heette en nu ben je het eerste waaraan ik denk als ik wakker word. Het kan soms rap gaan. Ik merkte dat mijn ademwolken niet zo prominent aanwezig waren als voorgaande ochtenden en wreef gevuld met goeie hoop de slapers uit mijn ogen. Misschien heeft ze zich reeds losgewrikt en is ze aan het smullen van de stukjes brood die ik haar gisteren toegegooid had, maar wegens mijn gebrek aan hand-oog coördinatie eigenlijk nog 5 meter van haar verwijderd lagen. Ik kon me evengoed aan de oever geïnstalleerd hebben met een elektrisch vuurtje naast me en om de 10 seconden exclameren hoe lekker warm dat wel niet is, zeg. Onbedoelde wreedheid, ‘t is the worst kind.

Ik ging naar beneden, trok mjn dikste jas en een paar groene botten aan en toogde naar de plaats van onheil. Ik zag meteen dat ze nog steeds vastzat en toen ik dankbaar gebruik maakte van mijn fototoestel met 215xzoom, moest ik tot mijn grote spijt en schaamte vaststellen dat ze het kopje laten hangen had. Welja, waar haar bekje gisteren nog alle richtingen uitging, rustte het nu minzaam op het ijs.

Staat vanaf heden op mijn nieuwjaarslijstje: een luchtpomp die ervoor moet zorgen dat ik mijn bootje in minder dan twee uren kan opblazen en het verschil tussen leven en dood voor vastgevroren meerkoeten kan maken.

HET ZAL DE LAATSTE KEER GEWEEST ZIJN, JA.

17 Responses to ' Deadbird. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Deadbird. '.

 1. Lynn said,

  on December 23rd, 2007 at 1:01 pm

  Volgens mij doen de dierenambulance of vogelbescherming/opvangcentra wel zo’n klusjes…

  RIP meerkoet :(

 2. ninfje said,

  on December 23rd, 2007 at 3:13 pm

  oh.

  Boehoe :sad:

 3. lilith said,

  on December 23rd, 2007 at 3:37 pm

  Great, heel mijn kerstavond naar de klootn. :cry:

 4. Sara said,

  on December 23rd, 2007 at 3:38 pm

  :cry:

 5. Millie said,

  on December 23rd, 2007 at 5:01 pm

  ik denk dat je voor de volgende keer meer zal hebben aan een kilo zout!

 6. lamazone said,

  on December 23rd, 2007 at 6:02 pm

  Of een luchtballon, of een paar vleugels, of een keiharde laag eelt op je ziel.


 7. on December 23rd, 2007 at 9:39 pm

  Had dan toch niet getalmd met het geniale mwurke-idee! Argh, verdomme. Ik ga u nog eens kostenloos advies geven.

 8. Liesbet said,

  on December 24th, 2007 at 10:54 am

  Ik geloofde nochtans keiveel in de reddingsactie, zo erg. (n)

 9. Memphis said,

  on December 27th, 2007 at 2:32 am

  Voor de meerkoet ging het minder goed…

  Ik vind het ook jammer te lezen dat de meerkoet het tijdelijke voor het eeuwige geruild heeft, maar je intenties waren goed, en dat is toch wat telt. Velen zouden je compleet gestoord verklaren om je bootje uit te halen om een meerkoet te bevrijden, hell, de meesten zouden de meerkoet waarschijnlijk niet eens opgemerkt hebben… En de natuur kan soms wreed zijn, maar zo is het nu eenmaal…

  We zullen hem/haar nooit vergeten!

 10. Els said,

  on December 27th, 2007 at 1:53 pm

  Oh, hoe zielig.. :sad:

 11. June said,

  on December 29th, 2007 at 9:49 pm

  Minder koet dus… :sad:

 12. ChasTT said,

  on December 30th, 2007 at 3:13 am

  Overweeg dit , het is veiliger dan een opblaasboot op ijs en je hoeft hem niet eerst op te blazen.

 13. Bie said,

  on December 31st, 2007 at 1:29 pm

  :( Hoe triestig! Doet de brandweer zoiets niet?

 14. jeronimo said,

  on December 31st, 2007 at 2:38 pm

  azukke slich niews vandoage zech

 15. Stephanie said,

  on January 4th, 2008 at 7:17 pm

  Erg voor dat vogeltje. Maar je hebt tenminste toch iets geprobeerd

 16. millie said,

  on January 6th, 2008 at 8:41 pm

  zout zeg ik u


 17. on August 13th, 2008 at 8:55 pm

  […] 13 augustus, 2008 Ishku is een madam die kan schrijven (er stond eerst ’schrijven kan’ maar rijmen is zo belachelijk), dat blijkbaar al vreselijk lang doet (en toch verschrikkelijk slecht geïndexeerd staat bij Google) en street cred heeft bij Lilith van TFTC. Ik volg haar blog nog maar sinds begin 2008, maar wat mij meteen charmeerde: ze houdt van beesten en is niet te beroerd zichzelf gi-gan-tisch te relativeren. Ze had vroeger blijkbaar een fotolog of zo. Schoon foto’s, grappige titels. […]

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: