January 7th, 2008

Beetje mijn thunder komen stelen..

Posted by ishku in iPonder

Weet je nog toen ik zo’n dik anderhalf jaar geleden met gepaste trots mocht verkondigen dat ik voor het eerst tante was geworden en we, toen hij zowat zeven maanden oud was, een bijzonder moment deelden, die baby en ik?

Wel beste lezers, intussen zijn er ettelijke maanden over heen gegaan en vind ik de tijd rijp om te bekennen dat mijn broer en schoonzus werkelijk een genie op de wereld gezet hebben. En ik zeg dat niet omdat we hetzelfde DNA delen en bloedgebonden zijn, oh nee, ik heb het over het echte spul; de slimme baby waarmee een deftige stuiver mee te verdienen valt, if you play your cards right. En als je houdt van geld en commerce, en niet van je baby. Wat hier niet het geval is. Mensen van de kinderbescherming.

Eén jaar en negen maanden is hij, en hij kan “Kim” zeggen, maar ook “paprika” (which kind of is SPANISH!) “pain” (which is FRENCH! En geen ENGELS, mensen van de kinderbescherming) en ook gewone woorden als “mama”, “papa”, “auto”, “bus”, “koek” en “kaas” komen uit zijn mond alsof hij hier al twee jaar rondloopt en intussen de Nederlandse taal tot zijn gewillige bitch heeft gemaakt.

Ik weet het, jullie kruisen de armen, fronsen de wenkbrauwen en ik ben heus niet blind of doof wat betreft jullie opmerkingen daaromtrent; een peuter die familieleden en voertuigen kan opnoemen, big whoop! Bijzonder is het niet echt en veel euri vallen daar niet mee binnen te rijven, maar ho daar. Halt daar.

Een aantal weken geleden wist mijn broer me namelijk te vertellen dat de baby letters herkent. “’t Zal wel zijn!”, zei ik, en mijn broer maande me aan de letter K neer te schrijven en ernaar te wijzen. Voor ik vol ongeloof “Ben je nou helemaaaaaal?” kon roepen, onderbrak de baby me zonder verpinken door het woord “kaka” uit te spreken. Ik moet zeggen, gezien dat woord aan de top prijkt qua frequentiegebruik ten huize ishku, was ik niet bepaald onder de indruk, waarop mijn broer fars de letter D aanduidde en de baby doodleuk het woord “do-do” zei, en bij P “papa!” uitriep. Ik weet niet wat jullie daarvan vinden, maar in my book valt dat in de categorie ‘abnormaal slimmekes’. Hopelijk begint hij nooit achterstevoren te praten, wat dat zou betekenen dat mijn bloedlijn als doel had de antichrist op de wereld los te laten, en dat terwijl ik al die tijd dacht dat ík degene was die een verschil zou maken.

9 Responses to ' Beetje mijn thunder komen stelen.. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Beetje mijn thunder komen stelen.. '.

 1. Suiadan said,

  on January 7th, 2008 at 10:41 pm

  Ik zie het al, dat duivels intelligent klein boeleke gaat daar nog eens een uitdrijving moeten begaan.

 2. elsje said,

  on January 7th, 2008 at 11:00 pm

  maar is het kind zo slim als Lilly? :razz:
  http://youtube.com/watch?v=r43yCiKlbCo

 3. flaquita said,

  on January 8th, 2008 at 2:43 pm

  mihihi! wat een grappige en zeer zielige laatste zin. ben ik trouwens de enige die spontaan moet denken aan het stuk van hans teeuwen “hey, elly! wa heb ‘k nou gehoord?! heb je ‘n satanskind gebaard?!”, waarna hij de baby in kwestie een kopje kleiner wil maken?

 4. Liesbet said,

  on January 8th, 2008 at 9:38 pm

  I don’t buy it.
  Probeer het keer met een klinker.

 5. caramel said,

  on January 9th, 2008 at 1:31 pm

  hihi

 6. jimi fan said,

  on January 9th, 2008 at 3:25 pm

  cool!
  misschien ben je voorbestemd zijn manager te zijn….
  … en die beschikken wel over de begeerde euri é
  :razz:

 7. ilse said,

  on January 9th, 2008 at 6:19 pm

  ik zou daar mee van foor naar foor trekken, jong.

 8. rendv said,

  on January 17th, 2008 at 2:43 pm

  Haha, pain is frans en geen engels… Da’s gelijk ’sale’ engels is en geen frans :-)

 9. Elke said,

  on February 10th, 2008 at 10:49 pm

  Paprika is hongaars, enal.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: