February 24th, 2008

Bikes with sleeves.

Posted by ishku in Mo how zeg!
Het groene boekje van jaloezie.

We hadden het moeten weten toen we bij het binnenkomen de eerste blote voeten van het jaar voorgeschoteld kregen en ik mijn hoofd moest afwenden om early-morning-kokhalzing te voorkomen. Iemand was in diep gesprek met een kerel op sandalen die leek alsof hij, ondanks de sandalen, de te benaderen man voor verdere instructies was, en er bleek verrassend weinig volk aanwezig. Toch zeker in vergelijking met de vorige keer, vonden we. Sandaal en andere kerel beëindigden hun gesprek en ik zag mijn kans om te vragen wat we eigenlijk moesten doen.

Daar uw naam en adres opschrijven.“, zei Sandaal, en gewillig als ik ben, deed ik dat maar. Ik vond de hoofding ietwat raar overkomen, maar niemand is ooit gestorven van zijn naam en adres op een stukje papier te schrijven, dus als Sandaal wou dat het zo verliep, dan stemde ik daar gezwind mee in. Tot mijn compagnon me op haar beurt wees op de hoofding.

“Cursus Natuur In Zicht, Kim. Ge hebt u ingeschreven voor een cursus Natuur In Zicht.”

-“Hoe, dit is niet waar het dictee gehouden wordt?”, richtte ik me tot Sandaal.

“Nee.”

-“Hoe? Het wordt toch normaal altijd in de stadsbibliotheek gehouden?

“Ik weet van niets.”, antwoordde hij en konden plooifietsen lachen, en hadden ze vuisten, dan zouden diegene die op dat moment tegen de muur stonden te rusten een combinatie van beiden uit hun mouwen geschud hebben.

Daar zaten we dan. Zaterdagochtend, iets na negen, gehuld in ochtendfrisheid, op een bankje voor het stadhuis te wachten tot iemand met internet ons de juiste locatie kon doorgeven, waarop vervolgens heel dicteelievend Deinze hun hoofden oprichtte toen we een poos later enigszins beschaamd het lokaal binnenschuifelden. Het lokaal waar ik met 73% trouwens niéts gewonnen heb, terwijl mijn vriendin met 78% een boek over Italië gescoord heeft. De unfairness of it all uitroepen zal ik niet doen, want het boek was bagger, but still.

Wacht even! Was dit het nieuwe halfslachtig avontuur waarop jullie allemaal hebben zitten wachten?!

Why, yes! Yes, it is.

Hallo iedereen.

7 Responses to ' Bikes with sleeves. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Bikes with sleeves. '.

 1. bert said,

  on February 25th, 2008 at 9:00 am

  tot volgende maand?

 2.  freaq said,

  on February 25th, 2008 at 12:57 pm

  ‘Dan hadden ze in een deuk gelegen’ zou ik toch bij die plooifietsen gebruikt hebben. Maar ik heb dan ook een betere score op dat dictee, natuurlijk.

  Welkom terug!

 3. lamazone said,

  on February 26th, 2008 at 7:12 pm

  :razz: + :roll: + :lol: Smileycocktail! wb!

 4. boskabout said,

  on February 26th, 2008 at 11:22 pm

  Welcome back! Vond je het dictee moeilijk?

 5. SveN said,

  on February 27th, 2008 at 5:34 pm

  Oew, I love it. Grappig stukje.

 6. elsje said,

  on February 27th, 2008 at 8:48 pm

  Tip: trakteer jezelf op mobiel internet… :smile:

 7. Stefaan said,

  on February 29th, 2008 at 7:07 pm

  Het grappige is dat ik die cursus zaterdag heb gevolgd. Gelukkig was ‘de sandaal’ niet de lesgever maar een aardige leraar aardrijkskunde uit Oudenaarde. :smile:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: