March 17th, 2008

Irish blood, English crap.

Posted by ishku in Muziek
Die kerel die door middel van een tricky mechanisme zijn eiers aan de kook brengt.

Aan de miljóenen lezers die via de hit ‘muziekbeurs Deinze’ op mijn fantastische webstek terechtkomen: “Ja! Ik was er ook gisteren!”

Wat me meteen terugbrengt naar het allerlaatste kraampje waarvan de verkoper me deed denken aan die leegganger die via een tricky mechanisme vanuit zijn zetel zijn eiers aan de kook brengt en alleen met behulp van een afstandsbediening aan stofzuigen toekomt. Je weet wel.

“You interested in tha’?”, vroeg hij, toen ik even een plaatje in mijn handen hield. “I’ve go’ another one right ‘ere.”

Ik stond aan de grond genageld, as in: SET PHASERS TO EXTREME EXCITEMENT! Ik heb dat àltijd als Amerikanen of Britten per toeval mijn pad kruisen. Ik raak geprikkeld, alsof ik ergens een subtiele geur van pannenkoeken en wafels kan opvangen en per sé de bron ervan moet opsporen. Nu, ik vond dat wel redelijk gedurfd van die kerel, zomaar in plat Engels tegen Deinzenaars praten. Voor hetzelfde geld kon ik slechts communiceren door middel van duimposities, maar ondánks zijn stoutmoedigheid en het feit dat hij me aan die leegganger met zijn eiers deed denken, begon ik bijna ogenblikkelijk te blozen. Niet omwille van zijn charme, maar omwille van het feit dat geïmproviseerd Engels praten gewoonweg kèimoeilijk is. Je weet namelijk nooit wat er komen zal. Zoals gewone gesprekken dus.

MAAR DAN IN EEN ANDERE TAAL!

“It’s fairly quiet in ‘ere, isnit?”, merkte hij op. “For a music fair, I mean.”

[DENK BREIN, DENK]

-”You with all your 7 inches, you could have eeerr ( bringed-/ brung ) bróught your errr.. you know *maakt platendraaier beweging* along.”

Mijn opmerking volledig terécht in de wind slaand wees hij naar mijn T-shirt en vroeg wie mijn favoriete Beatle dan wel mocht zijn. Een vraag die me in het dagelijkse leven al eens met mijn ogen doet durven draaien, maar hey, ze werd gesteld door een Brit en misschien kon ik die wel juist hebben!

-”Well, that would have to be John.. and George.”, zei ik. Waarop ik triomfantelijk mijn handen in de lucht stak en “The dead ones!” uitriep.

“Yeah.” 

Lachen deed hij niet, wat ik best kon begrijpen. Dat kon ik ook niet van hem verlangen, vond ik. Van mezelf had ik echter wél verwacht dat ik op een bepaald moment het grensoverschrijdend gesticuleren achterwege zou laten, maar helaas. Twintig euro armer en helemaal roodaangelopen baande ik me een weg naar de uitgang, mijn droom om ooit met een Engelsman te huwen volledig aan diggelen geslagen, maar toch enigszins opgelucht dat ik hem niet gezegd had dat hij beter zijn platenspeler had meegebrungd.

13 Responses to ' Irish blood, English crap. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Irish blood, English crap. '.

 1. freaq said,

  on March 17th, 2008 at 7:37 pm

  Spijtig, anders had ge voor de rest van uw leven de rechterrijstrook links kunnen laten liggen.

 2. Xaro said,

  on March 17th, 2008 at 8:16 pm

  Ik had vroeger hetzelfde met Engelsen en Ieren, reality got me over it. Ze zijn zoals ze er uit zien. Gene zever.

 3. Tom said,

  on March 17th, 2008 at 10:01 pm

  Heb jij een weddenschap lopen, Freaq, dat je hier bij elke post als eerste moet commenten?

  Zet liever eens wat bij mij.

 4. freaq said,

  on March 18th, 2008 at 7:41 am

  Ik wou vragen hoe het met je gaat maar ik mocht niet :sad:

 5. Yas said,

  on March 18th, 2008 at 9:48 am

  hey ishku, corny corny corny, maar dankzij jouw blog is mijn werkdag weer goed!
  bundelen die posts!
  voeg wel een verklarende woordenlijst toe aan het einde, mijn Oost-Vlaams is een beetje roestig you see…

 6. Punkerke said,

  on March 18th, 2008 at 3:03 pm

  Engelsen en Ieren: over het algemeen verschrikkelijk lelijke mensen, maar goed: ze hebben meer smaak dan pakweg de Duitsers en dat maakt alles goed.

 7. Van Houtte said,

  on March 18th, 2008 at 7:49 pm

  Zeg ‘ns Punkerke - bovenstaande zin is toch ironisch bedoeld? ;-)

  Wat bracht Duitsland niet Thomas Mann, Otto Dix, Can (copy & paste-muziek in de jaren zestig), Erich Kästner (kinderauteur, alsmede auteur van de super-flex adolescentenroman “Fabian”), de Heimat-reeks van Reitz, Fassbinder en de uiterst menselijke documentaires van Werner Herzog voort? Het is geen voorwaar geen slechte reeks voor een smaakloze natie ;-)

  En wat betreft die lelijke mensen in Engeland, dat valt best http://www.style.com/slideshows/standalone/beauty/icon/060904ICON/04f.jpg wel mee. But then again - you wrote “over het algemeen”, nietwaar? ;-)

 8. ishku said,

  on March 19th, 2008 at 12:48 pm

  Who are you and why are you taking over my blaaaawg?

 9. Punkerke said,

  on March 19th, 2008 at 4:19 pm

  Oh maar ik herinner mij niet dat ik de Duitsers smaakloos genoemd heb. Doch ‘Can’ tegenover de Beatles en de Stones: ik zou het gauw weten.
  Doch Ishku zal het vast appreciëren als ik het hier bij hou, dus dat doe ik dan ook.

 10. Claire said,

  on March 20th, 2008 at 11:43 am

  Meegebrungd. Hahaaa!

 11. Matthias said,

  on March 22nd, 2008 at 6:00 pm

  Waah! Daar zocht ik dus allang naar: Lazy van David Byrne :) Ik kon gewoon nooit niet op de naam van de artiest komen. tank joe!!

 12. jeronimo said,

  on March 25th, 2008 at 8:45 pm

  ik lach me hier weer een kriek op deze suffe dinsdag waarvan ik constant denk dat de dag die erop volgt toch niet woensdag kan zijn…wegens eigenlijk maandag voor een werkmens?

  en gelukkig geen wijvenblogs hier te zien :D ;-)

 13. Madelien said,

  on March 28th, 2008 at 5:49 am

  Gezocht: scherpe pen

  Word jij onze Carrie Bradshaw?

  Is jouw leven zo spannend dat het niet verbleekt naast dat van Carrie Bradshaw in Sex and the City? Of kun je tenminste doen alsof? Schud jij grappige anekdotes over je vriendinnen uit je mouw en maak jij hilarische situaties mee met de mannen die je date? Heb jij, kortom, veel te vertellen over al die dingen die vrouwen boeien en wil je dat met ons delen? Kruip dan snel in je pen en overtuig ons dat jij die wekelijkse column in Flair verdient!

  Mail ons voor 8 april 2008 een staaltje van jouw schrijfkunsten op column@flair.be

  … ik las dus bovenstaande en dacht meteen aan u, uw post van 9 maart indachtig. Think about it. :)

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: