March 17th, 2008

See you at the lights.

Posted by ishku in Uncategorized
C1.

Als je solooow bent, zoals ik dat ben (meerbepaald de categorie The Solo That Believes In Meeting Agreable In Traffic), durven je ogen bij het autorijden al eens afdwalen naar andere voertuigen, en dan meer bepaald naar de passagiers daarin. Ik geef grif toe dat ik dat doe. Ik post het zelfs op mijn blog. The need to reproduce simply can nót be shaken!

Na verloop van staren kom je tot de bevinding dat je doelpubliek meestal te vinden is in van die verouderde modellen van compacte wagens die mid jaren negentig hip and happenin’ waren, en in de jaren ‘00 simpelweg betaalbaar waren voor de gemiddelde 18-jarige. De witte Ford Fiesta’s (ting!), de marineblauwe Peugeo’tjes, de zwarte Golf TDI’s = adolescent galore. Check het voor jezelf uit: 70% van hun bestuurders zullen jonger zijn dan 25 en dat is een belofte! Or a rough estimation. Whichever comes first.

Het was een soort teken van verbondenheid in levensfase. De fase waarin we zowat een jaar geleden onze eerste echte job te pakken kregen en heel eventjes onze nieuwgevonden centen ramen en deuren uit gooiden toen we beseften dat we éindelijk konden kopen wat we maar wilden en niet meer moesten wachten op een hoog- of verjaardag om naar de dichtsbijzijnde winkelstad te trekken. We zetten onze muziek iéts luider dan gemiddeld, we kleden ons nog steeds alsof we studenten zijn, echte belastingen moeten we nog niet betalen en van denkrimpels is er nog geen sprake, maar toch zijn we niet meer jong jong.

En hier sta ik dan. Aan de vooravond van de volgende fase. De fase waarin ik genoeg geld gespaard heb om een echte deftige wagen te kopen. Ik leun als het ware tegen de deur van het Rijk Der Eerste Echte Deftige Automobielen. Eén eerste echte deftige auto waarmee ik misschien de magische grens van 70km/u op hellend vlak zal overschrijden! De eerste wagen waarvoor ik niét op mijn ouders zal moeten rekenen wegens helemaal zelf bekostigd. De auto waarvoor ik misschien effectief een garage zal moeten binnengaan om een kleur en een model te kiezen. En vervolgens kan genieten van een nieuw en blinkend interieur, waar nog geen enkel dood insect een onbereikbare hoek ervan als eeuwige rustplaats uitgekozen heeft.

Doch vreest niet, jong-adolescenten. Ik ben nog steeds één van jullie, alleen zal ik voortaan wellicht de rechterrijstrook links laten liggen.

Drums please.

11 Responses to ' See you at the lights. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' See you at the lights. '.

 1. freaq said,

  on March 17th, 2008 at 9:24 am

  Ik weet dat niemand gebaat is met een hersenloze ‘oh wat ben je goed en oh wat ben je grappig’ reactie, maar toch, Ishku: vetten post!

  Voor de rest heb je gelijk ivm je marktonderzoek naar adolescenten in krakkemikkige auto’s die ooit hip zijn geweest. Had je trouwens vroeger moeten beginnen uitvlooien, dan kon je tijdens reizen naar het zuiden met de ouders al van op de achterbank naar de achterbankautoburen van het andere geslacht in de ellenlange file zitten loeren hebben. I did, en ik was telkens weer kwaad op mijn pa als hij even een gat liet in de file voor hem, terwijl ze links en rechts van ons wegreden. Richting einder, ja!

 2. Morgada said,

  on March 17th, 2008 at 10:47 am

  Ik stond niet zolang geleden op hetzelfde punt.. geen ex-golf of vieze Nissan gebruiker hier, maar een gouwe ouwe Opel Astra mét de nodige ouderdomskwaaltjes. Ingeruild voor een bijzonder amaibele bolide en ja.. ik zet mijn muziek nu standaard een beetje luider dan voorheen..

  Enjoy the car-seeking en proefritjes (Tip: coup-de-frains geven om de wegligging te testen! Met gierende banden optrekken! scherpe bochten snijden en volluit gaan op de autostrade tijdens de testrit) You can, so why wouldn’t you?! Succes meid!

 3. freaq said,

  on March 17th, 2008 at 10:56 am

  Ik geloof dat je tegenwoordig trouwens ook makkelijk een testrit met een Lexus kunt aanvragen.

 4. ishku said,

  on March 17th, 2008 at 2:05 pm

  Quite frankly zie ik het nut van een testrit niet in. Als je met een Fiesta uit ‘93 rijdt, dan is élke nieuwe auto een verbetering. Bovendien ken ik niet genoeg van auto’s en dinges om achteraf uit te stappen en te zeggen: “Hmm, ik ben niet volledig tevreden met hoe hij in de bochten gaat eigenlijk.”

  I am the walking ‘I just want a pretty colour’-female cliché, man.

 5. Gilius_caesar said,

  on March 17th, 2008 at 2:54 pm

  Bah… Nu was ik eens zo trots op mijne nieuwe auto, blijkt dat iedereen rond die leeftijd een nieuwe gaat halen…
  4 dagen geleden heb ik mijn ‘99 twingo (it still qualifies as a 90’s car, right?) ingeruild met een met-post-geld-betaalde, niet-ouders-ingelegde, nooit-testrit-gemaakte Lancia Ypsilon.
  Leuke betaalbare auto die ik in 3 maanden wacht-tijd (you’ll hate that, I tell you) nog niet heb zien rijden.
  http://nl.netlog.com/Gilius_caesar/photo/photoid=21614098#photos

 6. lilith said,

  on March 17th, 2008 at 3:04 pm

  Jonge hastn in splinternieuwe auto’s hebben “ik woon nog thuis” all over hun voorruit geschreven. Mensen die een huis af moeten betalen/ huren en een wasmachine moeten kopen en al moeten het eerder stellen met een occasie, wegens dat nieuwe auto’s gewoon extreem veel geld kosten.

  How’s that for een stelling?
  Wij zijn gedoemd tot tweedehandsbakken voor de rest van onze dagen, wij.

 7. lilith said,

  on March 17th, 2008 at 3:06 pm

  En ik moet eigenlijk niet zagen, want ik heb nog altijd geen rijbewijs. :???:

  Laten we het volgende keer over het openbaar vervoer hebben, if possible.

 8. ishku said,

  on March 17th, 2008 at 3:28 pm

  I’ll bet you anything dat mijn splinternieuwe Citroën C1 minder zou kosten dan uw occasie Mini Cooper, lilith.

 9. lilith said,

  on March 17th, 2008 at 3:51 pm

  Die Mini Cooper is dan ook niet van ons.
  Wij zijn maar fakers met een bedrijfswagen. :’(

 10. ishku said,

  on March 17th, 2008 at 3:59 pm

  VAN JE EIGEN BEDRIJF, YOU WEALTHY BASTARDS *AAH*

  Je ziet: ik heb misschien binnenkort een nieuwe auto, maar waar ik eigenlijk héén ga met deze opmerkingen, wie zal het zeggen?

 11. Hermanito said,

  on March 17th, 2008 at 6:06 pm

  de rechterrijstrook links laten liggen zou ik niet doen… pechstrookrijden is immers verboden :mrgreen: :mrgreen:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: