April 14th, 2008

You may not see him again.

Posted by ishku in Muziek

Niet alleen Phaedra heeft wellicht iets moois overgehouden aan haar reality programma, maar ik ben eveneens met een goedgevulde zak naar huis toe kunnen keren. Welja, goedgevuld. Dat dacht ik toch. Ik vond mezelf volledig gecharmeerd door het liedje dat telkens “De Man van Phaedra.” inleidde. De zoetgevooisde stem, het vooruitkabbelende ritme en niet geheel onbelangrijk, de woorden die daarbij hoorden.

“Heeeey little girl, comb your hair, fix you make-up, time to get ready for love.”

Ik dacht: “Ohmagaad, deze tekst is zodanig op mij toepasbaar dat ik hem onmiddellijk ga downloaden zodat ik wegdromen kan in een superromantische wereld waarin ik effectief mijn haar zou kammen en make-up zou dragen om paraat te zijn voor de liefde.”

Dus ik downloaden. Enkele minuten later weerklinkt de bekende intro en neemt Zoet Voice, Jack Jones me op zijn schoot om me te verzekeren dat eens ik 18 ben, rechtschapen jongens als die hardwerkende Sully van om de hoek, aan mijn deur zullen staan aanschùiven om me uit te nemen en mijn liefde voor hen te winnen.

“Oh shucks daddy Jones, I dó hope you’re right!”, zeg ik dan, mijn lichtjes gebalde vuisten onzeker naar mijn gezicht brengend. En net op het moment waarop ik denk dat hij me zal verzekeren dat ik zonder twijfel het àllermooiste meisje ter wereld zal worden, duwt de echte Jack Jones me van zijn schoot met de bedenking dat die Shelly van hiernaast anders ook geen al te lelijk kind is, maar dan in deze bewoordingen:

“Don’t think because there’s a ring on your finger, you needn’t try any more.

For wives should always be lovers too.

Run to his arms the moment that he comes home to you.

I’m warning you,

Day after day, there are girls at the office and the men will always be men,

Don’t stand him up, with your hair still in curlers, you may not see him again.”

Het uiten van dreigementen, het toejuichen van de vrouwelijke onderdanigheid en daarenboven het feit dat mannen eigenlijk wel altijd mannen zullen blijven als excuus gebruiken dat een slippertje gauw gebeuren kan, zijn dat nu manieren, Jack Jones?

Shocked and appauled.

Shocked. And. Appauled.

8 Responses to ' You may not see him again. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' You may not see him again. '.

 1. sunnymoon said,

  on April 14th, 2008 at 8:35 pm

  :shock:
  indeed.
  shucks, chuck it!

 2. annelissen said,

  on April 14th, 2008 at 9:05 pm

  ook zij heeft niet veel overgehouden aan het programma
  blijkbaar ;-)

 3. Carreet said,

  on April 14th, 2008 at 9:24 pm

  Was van Sinatra oorspronkelijk dacht ik.
  Maar ik vind JJ-versie nergens. Care to help, Ish?

 4. Baaigones said,

  on April 15th, 2008 at 9:23 am

  Was van Jack Jones hoor, in 1963 voor hem geschreven door Bacharach & David. Dat waren tenminste nog de goeie tijden voor ons, male chauvinist pigs :cool: :wink:

 5. Punkerke said,

  on April 15th, 2008 at 1:40 pm

  Nice

 6.  freaq said,

  on April 15th, 2008 at 2:36 pm

  Zeg dan gewoon ‘knap’, Punker. Jij met je Engels altijd.

 7. lamazone said,

  on April 17th, 2008 at 1:30 pm

  aaa. dit had het themanummer van wijvenweek kunnen zijn.

 8. Punkerke said,

  on April 20th, 2008 at 3:10 pm

  sorry freaq, ik bedoelde marseille :wink: en ik bedoelde dus ook dat ik het een heel fijn postje vond

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: