April 15th, 2008

The Pooowst’s a bandit and a heartbreaker.

Posted by ishku in Travak

Zo. Ik ben werkloos.

Men zou een nieuwe breedtecirkel kunnen plaveien moest mijn geklaag over de Pooowst in stenen blokjes kunnen omgezet worden, en toch doet me toch wat, dat definitieve afscheid. Zoals elk afscheid wel iets doet met een mens, neem ik aan, het plotsklaps beseffen dat je iets voor de laatste keer doet enzo.

In sé viel er namelijk niet zoveel lollapalooza te rapen wanneer ik voor de 39000ste keer mensen moest vragen hun identiteitskaart te tonen, maar het was ook niet vollédig onaangenaam, snap je? Ik heb nooit echt met ongelóóflijke tegenzin gevraagd:

“Kunt ge keer uw paske tonen?”

Soms zei ik trouwens per ongeluk “pakske” en lachen dat ik dan deed bij het idee dat ik aan onbekende mensen vroeg hun pakske te tonen. “Zo you hèv.. ze package?”

Sinds vandaag is de kans echter redelijk groot geworden dat mensen op mijn vraag hun paske niét meer zullen willen tonen. En het waarschijnlijk niet zullen nalaten de zedenpolitie te signaleren wanneer ik uit het niets vraag of ze met Proton of Bancontact zouden willen betalen.

En zie me nu zitten. Hopeloos trachtend mijn bloedend hart te stelpen nadat ik vandaag énkel vriendelijke mensen aan mijn loket zag verschijnen, ik het geluk had te mogen afsluiten met een leuke groep mensen en warempel zelfs het eindeloos gekanker over cijfers en doelstellingen achterwege bleef. Twee jaar met tegenzin verplicht geweest, en opeens verstoord nu ik het echt nooit meer zal mogen doen.

Waar zaten de brutale vlegels, lompe zwezeriken en opdringerige salescoaches toen ik ze nodig had, jandorie?

9 Responses to ' The Pooowst’s a bandit and a heartbreaker. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' The Pooowst’s a bandit and a heartbreaker. '.

 1. lilith said,

  on April 15th, 2008 at 8:16 pm

  het moment is gekomen om keihard “VAKANTIEEEEEEH!!!!!” te roepen en in een weiland te gaan dansen. Vind ik.

  Of in uw Yaris te gaan cruisen door Deinze.

  Het zijn dingen waar ik soms wel eens hard van durf dromen.

  Ja, De Baas. Een Yaris, ja. :aah:

 2. Carreet said,

  on April 15th, 2008 at 10:18 pm

  Ga reizen. Nu, doe het.
  Echt.

 3. Zaloezie said,

  on April 16th, 2008 at 5:45 pm

  Carreten heeft gelijk.

 4. BeeBje said,

  on April 16th, 2008 at 11:14 pm

  Herbron jezelf en denk aan nieuwe mogelijkheden :)

  It’s springtime!

 5. rendv said,

  on April 17th, 2008 at 9:18 am

  Geen werk en toch een slee gekocht, some people have all the luck :-)

  Ik vond eigenlijk dat de zedenpolitie had moeten ingrijpen wanneer je aan wildvreemden vroeg ‘hun package te tonen’.

  En over dat reizen: doe het, for the love of god, doe het. Ik ben na mijn blitzcarrière bij de post direkt voor twee weken naar Rusland getrokken, kwestie van eens écht in een andere wereld te zitten. En voor je het weet you get hit hard upside the head by reality, in je volgende job. Altijd good for a larf tijdens de volgende sollicitaatsie: ‘aha, ik zie op je cv dat je vorige werkgever de post was. Waarom de post? Waarom in godsnaam de post?’

 6. Hooch said,

  on April 18th, 2008 at 9:47 am

  Ik ben eigenlijk blij dat ze me nooit door dat examen gelaten hebben…

 7. Steven said,

  on April 18th, 2008 at 1:12 pm

  Daar gaan al je mooie voordelen bij De Staat.

  Menig man droomt er van !

 8. rendv said,

  on April 23rd, 2008 at 9:11 am

  Mooie voordelen bij de staat? They’re overrated. Een dik pensioen, dat wel, maar daar moet je dan nog minstens dertig jaar op wachten. En is er tegen dan nog wel geld over voor pensioenen? God only knows. Welke voordelen zijn er zo nog die je in de privé niet hebt?

 9. ilse said,

  on May 11th, 2008 at 9:13 pm

  Toch missen wij u bij de pooost hoor, Kimmie. U en al uw rare hersenspinsels !!!

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: