May 26th, 2008

De La Renta.

Posted by ishku in iPonder

Bij het kopen van de DVD-box van Ugly Betty (ik kon het niet laten, -10% in Colruyt, mannen!) vroeg ik mij af of er eigenlijk een overkoepelende organisatie bestaat waarin mensen tijdelijk van DVD’s kunnen ruilen of eventueel aan elkaar lenen zodat iemand die het programma eens wil uitchecken er geen geld aan zou moeten uitgeven.

Al wat nodig is, is een beetje vertrouwen in de goede inborst van de mens en die desnoods extra verzekeren met een Ebayic feedbacksysteem.

Another superswell idea of mine, al zeg ik het zelf.

Next up: tips on how to make thé best homemade pot-pourri.

12 Responses to ' De La Renta. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' De La Renta. '.

 1. Freaqshow said,

  on May 26th, 2008 at 7:45 pm

  Vaak hebben ze zulke dingen op uitleenbasis paraat staan in bibliotheken, geloof het of niet. In het dorp waar ik opgroeide hadden ze zelfs een lijst, waar ge kon invullen welke cd’s ze moesten aankopen voor hun ‘discotheek’, en élke suggestie kochten ze dan nog aan ook.

 2. chateaubrys said,

  on May 26th, 2008 at 8:10 pm

  En wat zou je zo willen lenen van me? :-)

 3. lamazone said,

  on May 26th, 2008 at 10:04 pm

  OMG! You just invented de videotheek!!

 4. ishku said,

  on May 26th, 2008 at 10:09 pm

  Don’t act smart on me!
  Daar moet ge betalen.

 5. Teevee said,

  on May 27th, 2008 at 12:25 am

  Ik vrees dat ge met postzegels meer gaat kwijt zijn dan die euro per week voor een dvd..

  Maar serieus: dat mag gewoonweg niet. Een gekochte dvd mag enkel in ‘huiselijke sfeer’ vertoond worden (zelfs niet op boorplatformen, go check die disclaimer in ‘t begin bij huur-dvd’s). Which means ‘uw’ huiselijke sfeer, niet dus van die vreemde die ge uw dvd uitleent via uw uitwisseldienst..

 6. Julie said,

  on May 27th, 2008 at 12:29 am

  Ge kunt ook altijd de filmvalley van deze maand kopen, met daarbij gratis en voor niks Hotel Babylon. Boekske zelf kost wel 9.95 ofzo en hun recensies zijn nogal crap, ma hey, GRATIS DVD eh! Ma serieus, hotel Babylon is vet. (En kwil stiekem Ugly Betty ook, ook al heb’k ze al allemaal gezien.)

 7. Youri said,

  on May 27th, 2008 at 6:48 am

  Ik heb dat systeem al eens helemaal uitgevonden. Het is alleen nog niet gemaakt omdat het veel te veel werk zou zijn. Maar het idee blijf ik wel briljant vinden. Misschien moet ik het toch eens proberen :-)

 8. ine said,

  on May 27th, 2008 at 8:52 am

  http://www.molblog.nl/online/966
  http://tweakers.net/nieuws/42912/Online-ruildienst-voor-cds-laat-artiesten-in-winst-delen.html

  ik denk dat het trouwens nu bestaat in belgie. een nieuwe web 2.0 dienst aarvan ik de naam vergeten ben…

 9. ishku said,

  on May 27th, 2008 at 11:28 am

  @ teevee: Maar serieus: dat mag gewoonweg niet. Een gekochte dvd mag enkel in ‘huiselijke sfeer’ vertoond worden.

  Allez, als ge nu op Ebay te koop stelt omdat ge hem simpelweg niet meer moet hebben, dat is dan ook illegaal? Er geld aan verdienen is nog érger dan ruilen of lenen en ik heb nog niemand zien aangeklaagd worden.

  Hier in Grammene.. :neutral:


 10. on May 27th, 2008 at 11:59 am

  Als je gekochte dvd’s enkel in eigen huiselijke sfeer mag vertonen, dan ruil je voor één avondje toch gewoon van ‘huis(elijke sfeer)’ ! Toch ? :shock:

 11. Teevee said,

  on May 27th, 2008 at 1:12 pm

  @ishku: jawel, maar we hadden ‘t over uitlenen hè. Verkopen is iets anders, dan wordt het gebruiksrecht om te kijken niet gespreid over meerdere mensen.

  @Woordenwisseling: compu’er says no.

  Dit alles in natuurlijk mooi in theorie (en zal waarschijnlijk wel informeel op veel plaatsen gebeuren), maar van het moment dat je met iets gelijkaardigs officieel begint, dan zijn de rapen gaar.

  Het is weliswaar een heel moeilijke en soms ambiguë materie, dat media- en auteursrecht.

 12. lamazone said,

  on May 27th, 2008 at 1:15 pm

  Wat je zou kunnen doen is een site à la http://www.goodreads.com/ opstarten waar iedereen zijn dvd’s kan ingeven/aanvinken, plus wat je zou willen zien. Dan kan je met friends dvd’s gaan uitwisselen. En inderdaad, dan werken met een recommendation systeem, ratings etc.

  (Illegaal mijn gat.)

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: