June 23rd, 2008

One two three bread.

Posted by ishku in Travak

Weet je nog die keer toen ik zei dat ik ging solliciteren in een paardenmanège en nooit verteld heb hoe dat effectief afgelopen is?

I didn’t get the job.

De eigenares van de stallen liet me weten dat ik niet gespierd genoeg was om zo’n zware fysieke arbeid te leveren, which was right, dus daar kon ik mij volledig bij neerleggen. Ik ging eigenlijk toch gewoon maar eens kijken.

Maar ‘t was echt een heel vriendelijke mevrouw. Zo nog één van de echte, ge weet wel. Eén waarmee ik met plezier voor zou werken, denk ik. Toen ik bijvoorbeeld opmerkte dat ze met een nest zwaluwen in haar stallen zat, zette ze een kraan open opdat ze beter hun nesten zouden kunnen bouwen. En ze vertelde me ook over een paar overbejaarde pony’s en paarden waarvan ze het niet over haar hart kon krijgen om ze weg te doen ondanks het feit dat die meer geld kosten dan ze opbrengen. I applaud her.

Ze ging me later nog eens opbellen om eventueel ’s avonds bij wijze van bijverdienste de paarden eten te geven, and she did! Maar ik had niet kunnen opnemen en omdat mijn voicemail John Lennon is die “One two three bread!” zegt, denk ik dat ze dacht dat ik haar ‘t verkeerde nummer gegeven had and to make a very long story filled with worthless excuses short: Horses fed so far: 0

Dus dacht ik (nadat Roularta me niet zag zitten als Corrector which was a major bummer):

“LAAT IK ME OP DE HUISDIEREN RICHTEN!”

Afgelopen donderdag kwam me ter ore dat ‘t Asiel in Gent een dierenverzorger zoekt. Geen ervaring vereist. Hola, lees ik daar mijn tweede naam? Ik stuurde een mail en voor ik het wist, baande ik me een weg naar ‘t Citadel, afgaand op het hartbrekende gejank van honden en katachtigen en werd ik vandaag om 13u door twee kerels in een kamertje geleid. Ze moesten lachen omdat ik zei dat ik een oude auto had. Ik ben heel erg goed in onzinnige zaken vertellen op sollicitatiegesprekken.

-”Hebt ge ervaring met dieren?”

-”Hoch, ik heb thuis een kat, een hond, een schildpad, en een valkparkiet enzo.” telde ik op mijn hand, en dacht vervolgens “vreemd”, toen ze meteen doorgingen met vragen stellen en klaarblijkelijk niet weggeblazen waren door mijn indrukwekkende waslijst of domesticles.

-”En een orka.”

-”En ge kunt met excell werken?”

-“Ja gij!”, loog ik. Ik heb nog nooit met excell gewerkt. Nog nóóit.

Ik vermoed dat het woord “excell” een eerder afgesproken teken was om het hoofdstuk: “Miserie.” in te zetten, want voor ik het wist werd ik ondergedompeld in De Negatieve Aspecten-poel van de job als dierenverzorger.

-“En ‘t is niet zozeer het dierlijke, maar het ménselijke aspect van de job dat geregeld onaangename situaties oplevert. Ge krijgt vaak onbeleefde mensen over de vloer. Mensen die honden adopteren en aan de telefoon uitrazen over de hond die binnenshuis geplast heeft.” zei de ene, gesterkt door de andere die een zo afgepeigerd mogelijk gezicht trok.
-“Hey. Ik heb twee jaar bij De Post gewerkt. De beste leerschool om met ambetante mensen om te gaan, geloof mij.

-“Maar. Er zit wel nog glas tussen, hé.”

Daar had hij me te stekken, verdorie.

-”Zout ge’t zien zitten om eens een dagje mee te komen draaien?”

-“Natuurlijk. Met veel plezier zelfs.”

En ik meende het. Toen toch. Sympathieke mensen daar hoor, maar als ik nu bedenk hoeveel ellendige situaties ik me daar waarschijnlijk op de hals zou halen, overvalt me toch de goeste om ze toch ook een “one two three bread” te lappen, vrees ik.

7 Responses to ' One two three bread. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' One two three bread. '.

 1. Punkerke said,

  on June 24th, 2008 at 11:59 am

  Maar als wij bedenken hoeveel leuke posts we hier mogen verwachten als Ishku daar aan de slag gaat, denken we eerder aan ‘one two three go’!

 2. Lore said,

  on June 24th, 2008 at 2:24 pm

  Roularta heeft geen al te goeie reputatie bij werknemers, naar t schijnt, dus no big loss. De horsies: kan je dat mens niet terugbellen? Amai, als ge de job hebt, kom ik in het asiel van Gent chillen! Ge moet idd dik vel hebben, bij mij zou het bleitink zijn als er beessies moeten worden ingeslapen.

 3.  freaq said,

  on June 24th, 2008 at 2:29 pm

  Ey, daar werkt wel cool volk hé, bij R. Allez, vooral in de onderste lagen…

 4. Lore said,

  on June 24th, 2008 at 2:40 pm

  Niet dat er geen cool volk werkt hé, maar naar t schijnt wordt dat daar minder goed behandeld.

 5. C. said,

  on June 24th, 2008 at 3:47 pm

  Ik kan freaq alleen maar bijtreden. En over wat Lore te vertellen heeft, doe ik verder geen uitspraken. Want ik wil mijn job bij als corrector bij R. graag nog een tijdje houden.

 6. Liesbet said,

  on June 24th, 2008 at 4:27 pm

  He stole your job, kill him!

 7. Nathalie said,

  on July 2nd, 2008 at 2:23 pm

  hm bekend verhaal van die onzinnige uitkraamsels bij sollicitaties :)

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: