June 29th, 2008

The vally in valley.

Posted by ishku in Muziek, TV
Told you 'bout the linen.

Schlagerzangers in België zijn zoals roodharige kinderen op de speelkoer van de lagere school; big red easy targets. Iedereen heeft zich wel al eens bezondigd hen met hun oncoolheid uit te lachen, maar daar doe ik, met het hand op het hart, niet aan mee. Niet meer alleszins. Toegegeven, vroeger grapte ik wel eens dat ik het geheime lief van Willy Sommers was, maar aangezien dat gegeven in het hier en nu niet eens meer zo gék en onvoorstelbaar zou zijn, ben ik daar maar mee opgehouden. Things just got a little too awkward for me. Bovendien was het eigenlijk ook niet echt grappig, besef ik nu.

“Eigenlijk ben ik Willy Sommers’ geheime lief.”

Stemmen verstommen, vorken blijven midweg zweven, de band stopt met spelen en ergens maakt een oehoe zich klaar voor de nacht.

Schlagerzangers zijn gewoonweg té vanzelfsprekend om te bekritiseren en net daarom doe ik er niet aan mee. “Ja, en analfabeten kunnen niet lezen noch schrijven. Haha!” Bovendien leken ze me volstrekt onschadelijk. Voor zover ik wist bestonden hun levens voornamelijk uit witte linnen broeken dragen op de zeedijk van Blankenberghe, talloze bloemen en beertjes toegeworpen krijgen en mensen aanmoedigen hun handen in de lucht te steken en heen en weer te wiegen op het ritme van hun hart en hun Vlaamse lied. Onschadelijk dus.

Enter “De Story van Jo Vally’.

“De Story van Jo Vally” is het portret van twee mensen die elkaar doodgraag zien, maar gewoon niet weten hoe ze samen verder moeten. Het paste dan ook perfect in ons human interest- blok.”, zegt Vijf-TV, schijnbaar gemotiveerd gewone mensen te laten zien dat zij niet de enigen zijn die in zo’n penibele situaties kunnen terechtkomen.

En jawel, in BV-land is na zowat 25 jaar de funk helemaal uit het huwelijk van Marcella en Jo Vally verdwenen; Jo blijkt een scheve schaats te hebben gereden, maakt geen tijd voor zijn vrouw en een combinatie van beide and then some zorgt ervoor dat ze beslissen even in aparte huizen te gaan wonen. Jo, die het alleenzijn maar moeilijk kan verdragen, stelt voor samen op reis te gaan om te redden wat er nog te redden valt. Want zo zegt hij tegen zijn vrouw sinds het begin der tijden: “Uit het oog, is ook maar uit het hart.”

Eens op reis in Tenerife met Marcella, blijkt hij zijn zwembroek thuis te hebben vergeten en terwijl Marcella reeds zorgeloos aan het zwembad ligt te verpozen, slaagt hij erin, tijdens het op de kop tikken van een nieuw paar, het emailadres van de plaatselijke winkelierster te ontfutselen. En gaat hij het achteraf aan Marcella tonen. Op een papiértje.

Jaja, Jo Vally and his way with the ladies: ‘t is no laughing matter.

Dat zijn muziek maar rommel was, tot daar, maar dat hij zijn vrouw zó ongeïnteresseerd kan aankijken, zelfs op TV, ‘t is een regelrechte schande.

He sure put the vally in valley. As in an all time low. As in a deep valley. As in a farfetched pun!

15 Responses to ' The vally in valley. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' The vally in valley. '.

 1. Julie said,

  on June 30th, 2008 at 12:45 am

  Dude. We were on to him voor VijfTV zenne! Check dees: http://www.supo.be/v1/_cultuur/20071220_jovalley_lvh/default.asp ! Beluister vooral het audiostukje en tja, ‘t filmpje is ook wel hilarisch. Ik mag dat zeggen want ik heb het niet gemaakt.

 2. Alexander said,

  on July 2nd, 2008 at 11:56 am

  Aah, ik krijg geen genoeg van dat onderwerp.
  Valère toch, Valère toch.


 3. on July 2nd, 2008 at 8:31 pm

  Ik vond het hilarisch!

 4. Freaqshow said,

  on July 3rd, 2008 at 4:38 pm

  Ik lees deze post nog dagelijks opniew.

 5. Freaqshow said,

  on July 3rd, 2008 at 4:39 pm

  +u.

 6. Woordenwisseling said,

  on July 3rd, 2008 at 8:51 pm

  Ik kom nog dagelijks naar die foto staren ! :cool:

 7. Tom said,

  on July 4th, 2008 at 8:06 am

  Zo lang is deze tekst toch niet?

 8. Baaigones said,

  on July 4th, 2008 at 12:23 pm

  Aangezien Ishku één van de weinigen gelukkigen is die “De story van Jo Vally” kunnen aanschouwen heeft denk ik dat weinig reactie maar normaal is, alle anderen zijn stikjaloers door dit gigantische gemis in hun leven. I know I am …

 9. ishku said,

  on July 4th, 2008 at 6:24 pm

  Wow, al die comments!!! I now again feel motivated to write again.

 10. ishku said,

  on July 4th, 2008 at 7:01 pm

  Again.

 11. Platonov said,

  on July 5th, 2008 at 4:46 pm

  Lezen noch schrijven. Mes excuses.

 12. lamazone said,

  on July 7th, 2008 at 9:57 am

  Ik zou op mijn blog deze blog aanraden vanwege deze post! Deze post FTW!

 13. Wazige said,

  on July 10th, 2008 at 9:49 pm

  Ahahaha, dat is nu eens gesproken/geschreven zie! Waar blijven ze hunne ‘reality’ halen (mind the ‘ ‘), de inspiratie is daar precies ook ver op! ‘k zie ze al bezig: “Van welke cafépraat zouden we nu nog eens 30 afleveringen kunnen draaien? Zit er hier nergens meer nen Belegen Vlaming die nog eens graag in de boekskes zou willen staan voor een grote zak geld?” Als de plotelementen “Jo Vally, scheefpoepen, idyllisch strand” zijn heb ik daar toch mijn bedenkingen bij. Amai, het gaat precies goed in de wereld van de charmezangers, we kunnen ze misschien allemaal op een eiland zetten met kannibaaltjes, en iedere week mogen ze ene wegstemmen, dat zou nu eens ne format zijn!

  Maar ik ga hier abrupt en wel nu moeten afsluiten daar mijn maamaa mij daarjuist kwam vertellen dat ik de pc maar dien uit te trekken want het gaat blijkbaar onweren… Leve de urban legends van den ouwen taaid.

 14. Freaqshow said,

  on July 13th, 2008 at 9:34 pm

  Bij mij was het destijds eerder ‘als ge de pc nu niet direct uittrekt zal het seffens gaan onweren!’, maar kom, een urban legend zou ik dat toch niet noemen. Als de bliksem in jullie stulpken inslaat dan zult ge content zijn als uwen pc onaangeroerd is gebleven.

 15. Freaqshow said,

  on July 13th, 2008 at 9:35 pm

  En trouwens, in den ouden taaid hadden ze geen pc’s. Had ik daarnet nog niet aan gedacht.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: