July 15th, 2008

Shake your paranoia, can’t stop the blog.

Posted by ishku in Uncategorized
But I would.

Wat ben ik mijn lezersvolk aan het verwaarlozen, trutwijf dat ik ben. Ergens kan ik het de laatste tijd gewoonweg niet opbrengen om me voor mijn personal computer te zetten en een mooi opgebouwde tekst aan te vatten. Ik ben daar heel eerlijk in. Als de tekst niet spontaan komt, ben ik te leeg om er moeite voor te doen. Zeker als ik andere en meer nutteloze zaken te doen heb. En het is en blijft vakantie, lieve vrienden.

Wat ik wel even kan melden:

- Ik heb nog steeds geen Yaris. Een combinatie van begrippen zoals ‘Wit-Gele Kruis’ ’stakingen in Frankrijk’ en ‘Zeebrugge’ komend uit de mond van Slick Rick doen me wanhopen dat mijn zus eerder van haar kind zal bevallen dan dat ik het stuur van mijn gloednieuwe auto zal omklemmen. Vers geboren en direct al een beetje mijn wind gaan stelen. You’d better not, bàby. They say nobody puts baby in a corner, but I would. Bàby.

- Intussen staat de Witte op stal aangezien mijn keuringsbewijs zowat 3 weken geleden vervallen is en hij niet meer starten wil. Ik persoonlijk vind dat voldoende om er niet meer mee te rijden. Als de dag des oordeels dan uiteindelijk zal aanbreken en ik hem naar de garage moet brengen, wordt het roeien met de startkabels die ik heb en hopen dat ik niet al te veel rode lichten en steile hellingen moet kruisen. Helaas kruis ik van ieder opgenoemd obstakel minstens één exemplaar.

- Eind augustus ga ik voor twee maandjes aan de slag bij een gemeente waarvan ik de naam niet ga noemen aangezien ik mijn internetmaagdelijkheid verloren heb en leef in de vrees dat elke zin of bewering wel eens de eventuele aanzet voor mijn ondergang zou kunnen zijn. Ik zal daar iemand vervangen die herstelt van ziekte/operatie, dus hoop ik dat ik enige grapjes over ziektes/operaties tot een strikt minimum zal kunnen beperken.

“Zeg, heb jij mijn scalpel gezien?      ..      I mean ‘pen’.” 

Volgende week word ik verwacht voor een verkennend gesprek met mijn, naar ik vermoed, énige vroùwelijke collega. Yes. Jullie kijken naar mij, ik kijk naar jullie. Woorden zijn overbodig, laat de benadrukte klinkers voor zichzelf spreken.

- De verloren internetmaagdelijkheid heeft trouwens met dit te maken. Ik lees niets liever dan persoonlijke en blootstellende teksten, maar zelf kan ik het niet meer. Er lezen teveel mensen mee die daar helemaal geen zaken mee hebben. Voor Jan Anoniem, geen probleem, maar van zodra ik er een gezicht, een stem of een ambetante karaktertrek kan op plakken, is er reden genoeg om dat allemaal voor mezelf te houden. Jammer, hé? Wat is het nut van een blog als je hem zo onpersoonlijk en neutraal mogelijk tracht te houden, vraag ik me soms af.

- Vandaar deze superpersoonlijke twist aan het verhaal: ik schrijf dit naakt.

- Of: ik heb nogal vaak de neiging om te zeggen dat ik iets naakt doe bij wijze van comic relief.

- Must take that into consideration bij het verkennend gesprek.

- Verder raad ik jullie Fleet Foxes (check de bèta-versie van Last-FM uit!) aan, mijzelf vriendelijk aangereikt door Liesbet van ABZG. Remember ABZG? Schrijf nog keer iets, gasten. Deze middag lag ik namelijk in een bad gevuld met heet water en Kneipp-olie, werkelijk omríngd door 2 scented candles en met Fleet Foxes in de oren, en heel even was ik in perfecte harmonie met mezelf, de natuur en het zonnestelsel.

- Zodanig zelfs dat ik morgen zinnens ben mijn ledematen te eren door middel van ceremonieel dansen en zelf aangemaakt oervuur.

- Naakt.

- Yup.

11 Responses to ' Shake your paranoia, can’t stop the blog. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Shake your paranoia, can’t stop the blog. '.

 1. Maarten said,

  on July 16th, 2008 at 2:02 am

  Linklove I like! Ik zeg er wel bij dat één zo’n post van mijnentwege gewoonlijk gecompenseerd wordt door 20 posten over wat er zoal op tv komt, mijn behangpapier en andere onpersoonlijkheden. So be warned. Maar waar is het deel waarin jíj je internetmaagdelijkheid verliest? Ik lees alleen hoe ík de mijne verlies (en die ik nu nog wat meer ga verliezen).
  Btw: over naakt gesproken. Yes indeed.

 2. John said,

  on July 16th, 2008 at 3:25 am

  Olá vizinha do last.fm. Vim conhecer seu blog, me parece interessante. Pena que não sei ler direito, rssrs.
  []s
  John.Player

 3.  freaq said,

  on July 16th, 2008 at 8:20 am

  @Maarten: in het reactieluik heb ik breed grijnzend haar de kleren van het lijf gerukt.

  @Ishku: moet ik dáárvoor week na week mijn muzikale smaak aan de buitenwereld zitten opdringen en aan honderd per uur dwepen met Fleet Foxes, om dan in hipcatness geklopt te worden door Liesbet? Door een vrouw?!!

  En voor de rest, wat John Player zegt. Nah. :mad:

 4. ishku said,

  on July 16th, 2008 at 12:18 pm

  Babelfish - from Portuguese to English:

  “Neighboring Olá of last.fm. I came to know its blog, me seems interesting. Penalty that I do not know to read right, rssrs.”

  :mrgreen:

 5. Carree said,

  on July 16th, 2008 at 1:07 pm

  me seems she is back

  Olé!

 6. Eikebah said,

  on July 16th, 2008 at 6:08 pm

  ²

  Ik mis mijn internetmaagdelijkheid ook wel een beetje, maar ben - for some unknown reason - te gehecht aan mijn belachelijk puberaal pseudoniem om er afscheid van te nemen en een anoniemere blog te starten waarop ik wél A4en zou kunnen publiceren over mijn relatie, mijn school, mijn bestaande en onbestaande vriendschappen, etc etc.

 7. ishku said,

  on July 16th, 2008 at 7:26 pm

  Die onderwerpen hou ik dan voor mijn echt dagboek. God weet wat er eigenlijk ooit met al die boeken zal gebeuren.. I got some pretty embarrassing things in there.. :neutral:

 8. Maarten said,

  on July 16th, 2008 at 10:31 pm

  102 doorverwijzingen???? Hoeveel volk komt er hier wel niet voorbij elke dag? Ik zou ook met mijn maagdelijkheid gaan inzitten. Van mijn maagdelijkheid blijft er in ieder geval nog weinig over (hoewel dat verhaaltje eigenlijk echt wel niks voorstelde he. Er zijn persoonlijkere dingen waar ik over zwijg :) ).
  Je hebt duidelijk wel het publiek om af en toe een inhoudsloos verhaaltje aan te vertellen. ;)

 9. roedi said,

  on July 17th, 2008 at 2:30 pm

  ik blog eigenlijk nie veel meer, ‘t is eerder facebook dezer dagen
  en bwa, de mensen mogen lezen wat ik allemaal doorspartel, gedeelde smart is halve smart :smile: en gedeelde vreugd is dubbele vreugd he ? of zoiets
  by the way,Ishku, in augustus doen we redactiemeeting in Gent, kzal iet laten weten, dan ziedde maar !

 10. ishku said,

  on July 17th, 2008 at 3:40 pm

  Da’s goed.

 11. boskabout said,

  on July 18th, 2008 at 6:53 pm

  U bent geweldig :cool:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: