July 23rd, 2008

Adieu Le Blanc!

Eerst en vooral een dankwoordje aan de vorige eigenaar van De Witte die ervoor verantwoordelijk was dat ik voor een luttele €700 3 jaar zorgenvrij met mijn intussen koerost geworden Ford Fiesta heb mogen rondrijden. Vandaag was zijn laatste dag. Ik weet niet of hij in de presse gaat eindigen of ergens als familiewagen in Zimbabwe zal fungeren, maar ik wens hem het allerbeste toe. De voorbije drie jaar was hij mijn home away from home, een stukje bekend gebied op onbekend terrein. Het ga je goed, Le Blanc. Bijzonderheden betreffend de transactie: ik viel haast slecht van de zenuwen eer effectief de baan op te gaan en ik heb niét gehuild toen ik mijn Witte moest afgeven. Vier jaar geleden zou ik er zeker 2 dagen voor lopen bleiten hebben, zéker weten.

Het was onze laatste foto samen.

Intussen heeft deze bolide zijn plaats ingenomen:

He does nothing for me.

And I ask you: who is this car and what is he doing on my hof? Een volslàgen vreemde is hij. Hij ruikt vreemd, hij rijdt vreemd, ik vind hem er eerlijk gezegd nogal als een tunerkarre uitzien en de enige ervaring die ik met hem deel is stilvallen voor de lichten. Niet bevorderlijk voor de auto/bestuurder-relatie, als je’t mij vraagt. Mensen peizen in’t passeren zekers dat ik mijn ‘L’ vergeten ophangen ben, zo rookie rij ik met dat spel. Voor mij is’t alvast uitkijken naar de eerste regenachtige avond tijdens dewelke ik naar huis begeleid word met een schoon liedje en denk van: “Ach, ik zit hier toch feirlijk nog goed.”

Eveneens nieuw trouwens is dit:

I got it for just one quid!

Laat de volgorde je echter niet misleiden: de baby aka Old Wrinkly Foot, was er wel degelijk eerst, maar to be fair: ze hebben er dan ook langer op gewacht dan ik op mijn auto. Aan dat voetje hangt trouwens een ongelooflijk adorabel baby’tje, ‘t is maar dat je’t weet. Zijt welgekomen, kleine baby Senne. Zeggen aan mijn zus en mijn schoonbroer hoe overmand door trotsgevoelens vermengd met een kartje kilo afgunst ik ben bij’t zien van zo’n hecht gezinnetje, doe ik niet, seeing I am now the owner of a car that tells me not to show feelings. Ever again.

Maar! Dat heeft me niet tegengehouden toen ik deze middag een pad in het midden van een geweldig hete betonbaan opmerkte, om die in mijn sjakosj te hijsen en naar een schaduwrijke oever van de oude Leie te brengen.

Toad the wet sprocket.

“Lick me for luck!”, zei hij. Which I did, wat een verklaring zou kunnen zijn voor ‘t feit dat ik een klein halfuur geleden helemaal naakt temidden van een weiland wakker geworden ben.

Geen dank, fauna en flora. Geen dank. Ik heb je rug.

15 Responses to ' Adieu Le Blanc! '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Adieu Le Blanc! '.

 1. lamazone said,

  on July 24th, 2008 at 12:38 am

  De eeuwige dierenredder in nood: zo ken ik u (en alleen zo-zeker niet in de Bijbelse zin van het woord).

  (Waarom ben ik altijd de fucking eerste om te commenten - slaapt uw fanbase of watte?)

 2. Greet said,

  on July 24th, 2008 at 12:41 am

  Zalige blogpost ^^

  Nee Lama, de fanbase slaapt niet, jij bent gewoon de enige die achter haar peeceetje gereed zit te wachten op blogposts om op te commenten :D Denk ik :razz:

 3. liza said,

  on July 24th, 2008 at 8:27 am

  De kleur van de pad past wonderwel bij de kleur van uw handtas. ‘k Zou er een modieus accessoire van maken als ik u was.

 4. Freaqshow said,

  on July 24th, 2008 at 10:05 am

  ‘t is dat. dat tuutje van die rits in zijn gat of zo, leuk handvatje! Wie zegt trouwens dat die pad nét niet van die oever van de oude Leie kwam en eens ‘wilde veranderen van lucht om een heel nieuwe start aan zijn leven te geven’? Hé?

  En oude Fords gaan altijd van de hand voor 700 euro blijkbaar. Voor mijn uiteenvallende Escort heb ik er destijds (januari 2006, zo blijkt hier: http://freaqshow.blogspot.com/2006/01/red-hot-car-probeert-het-in-frankrijk.html) ook zoveel voor gekregen. Dat heb ik toen niet verklapt, maar nu moogt ge dat allemaal weten.

 5. Nathalie said,

  on July 24th, 2008 at 3:17 pm

  die pad is nog fashionably hip in die tas :)

 6. ishku said,

  on July 24th, 2008 at 10:44 pm

  Ik hoop dat iedereen beseft dat ik met die kleuren gespeeld heb met de intentie het te laten lijken alsof ik aan de pad gelikt heb. Allez ja. Zowel de pad als mijn tas zijn bruin. Het was een subtiel grapje. :neutral:

 7. jimi fan said,

  on July 24th, 2008 at 11:47 pm

  Ahoy Silver, away!
  :lol:

 8. Zaloezie said,

  on July 25th, 2008 at 2:51 am

  Ishku naakt in een veld is ókéé!

 9. Nathalie said,

  on July 25th, 2008 at 5:30 pm

  hey de fashionworld is ook gephotoshopt ;)

 10. Eikebah said,

  on July 25th, 2008 at 6:53 pm

  Ik hoop in ieder geval dat ik niet de énige was die niet zag dat het Photoshopperij was. :mrgreen:

  Ik wil trouwens ook weleens bovenop een witte Ford Fiesta zitten.

 11. Jochen said,

  on July 25th, 2008 at 10:23 pm

  Ela! Zo getjoenerd ziet de mijne er toch niet uit.
  En ik vind dat je toch beter voor wit was gegaan :)

 12. Els said,

  on July 28th, 2008 at 12:35 pm

  Hmm, ik had ook niet door dat het gephotoshopt was. :)
  Anywho, je hebt iets gewonnen (check my blog), but don’t blame me. :p

 13. jero said,

  on August 6th, 2008 at 9:37 am

  ge moet wel genoeg gazze geven hé met dien Yaris of te ui ambraillage vlotter laten komen :-)
  and the todd didn’t turn out be your magnificent private tunekarre-chaufffeur die niet stilvalt aan de lichten?
  dreams…wat ben je’r me :p

 14. vleervlinder said,

  on August 10th, 2008 at 1:45 pm

  de comment die ik nu al de hele tijd ben vergeten te plaatsen: waarom zit rick slick niet op uw nieuwe bolide? zullen wij hem ooit te zien krijgen??

  en ik had natuurlijk direct door dat er met de kleuren van de foto gefoefeld was… i mean: de blaadjes zijn PURPER!?! :roll:

 15. ChasTT said,

  on August 28th, 2008 at 9:39 pm

  Een andere nummerplaat?

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: