August 7th, 2008

Yeah.

Posted by ishku in Mo how zeg!

Net zoals ’s zomers zowat elk gehucht met meer dan 300 inwoners de feesthoeden uit de kast lijkt te halen, wordt ook grootstad Deinze tijdens de vakantie ondergedompeld in georganiseerde feeststemming. Ik weet niet precies wàt het is dat we vieren, maar het zorgt er wel voor dat we getrakteerd worden op gratis optredens, crazy vinkenzettingen en amateurwielerwedstrijden, en dat de kerremesse voor twee weken op onze Markt neerstrijkt.

En dan heb ik het dan nog niet eens gehad over het spectaculaire vuurwerk dat naar goede gewoonte elk jaar afgeschoten wordt op het ritme van de populaire muziek. Ikzelf zou eigenlijk liever getrakteerd worden op een volledig vernieuwde stoasie dan op een serie luide knallen, maar niemand houdt van een maatschappelijk geëngageerde bum-bum.

En dan vooral niet dat stuk van de Deinse bevolking dat die welbepaalde avond als het ware gehypnotiseerd op de Markt samendromt om zich ten volle te kunnen vergapen aan wat de poëtische man in de straat ‘20 minuutjes pure magie’ zou kunnen noemen.

Ik stond er dit jaar niet tussen. Ik had het te druk met voortdurend over mijn schouder te kijken om me ervan te vergewissen dat er geen gek met een broodmes op aanvallen stond.

Add question mark.

.

5 Responses to ' Yeah. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Yeah. '.

 1. mcgoosse said,

  on August 7th, 2008 at 12:04 pm

  Ja ik pleit schuldig…

  Voor mij is de “level of enchantment” bij dit jaarlijkse fenomeen
  rechtevenredig met het niveau van mijn gemoedstoestand.

  And what do you know… vond het mooi dit jaar!!!

  Maar voor mijn part toch liever die euro’s spenderen aan een festivalletje
  op de markt die naam waardig.

 2. beebz said,

  on August 7th, 2008 at 1:29 pm

  Die panda blijft echt wel priceless. :mrgreen:

 3. Bar said,

  on August 7th, 2008 at 3:28 pm

  Klinkt gezellig en ook heel druk! Ik ga meestal niet naar dat soort dingen. Hier doen ze ook elke zomer wat, maar ga nooit.

  xxx Bar.

 4. lamazone said,

  on August 7th, 2008 at 6:30 pm

  Ik had wat last van een dipje en ben dan maar naar hier gesurft om deze post nog eens te lezen en naar de panda te staren.

  /huppelt vrolijk weg, de pampa in


 5. on August 13th, 2008 at 8:56 pm

  […] Iedere keer ik een post van Ishku lees, verschijnt er een brede glimlach op mijn smoel. Het is grappig, schattig of te absurd. My kinda thing. […]

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: