August 26th, 2008

Ilse Liebens, we hardly knew ye.

Posted by ishku in Muziek, TV, Regurgitatio

Ik mag dan wel geen énkel festival bezocht hebben deze zomer, maar dat neemt niet weg dat ik met heel veel graagte de nabeschouwingen ervan meepik op tv. Er is niets zoals een live gebracht chanson dat een nummer wel duizend keer mooier kan maken en de daarbijhorende interviews die me helpen een gezicht, accent of oppervlakkige karaktertrek bij de artiest in kwestie te plaatsen. What can I say? I’m a sucker for easy non-agoraphobic information.

Het is echter niet helemaal risicovrij, dat vanuit de zetel naar reportages kijken. Niet voor iemand die geneigd is de interviewer op dat moment te beschouwen als een soort van Belgisch afgevaardigde, gekozen door het volk en representatief voor alle Belgen en more importantly, voor mij.

Zo herinner ik me een interview van een aantal jaar geleden waarin Evi Hanssen erin slaagde in een tijdspanne van 7 minuten de meest idiote vragen op Justin Timberlake af te vuren zoals: “Who do you prefer? Women with brown hair or women with blonde hair?” en ik kan eerlijk zeggen, met de hand op het hart, dat ik sindsdien nooit meer helemaal dezelfde geweest ben. Ik vond het zó onrechtvaardig dat haar vragen er eventueel zouden voor zorgen dat Justin Timberlake inwendig met zijn ogen zou rollen en zou denken dat alle Belgen waren zoals zij, en bijgevolg als oninteressant zouden worden bestempeld. Ik weet het. Is het een vogel, is het een vliegtuig, is het plaatsvervangende schaamte, wie zal het zeggen?

Wie trouwens zou denken dat een mens zijn rare kantjes door de erosie van de tijd uiteindelijk ietwat worden afgevlakt , zou verkeerd zijn. Ik kan nog stééds niet langer dan 1 minuut kijken noch luisteren naar die langharige sjlum die voor de Werchtersite de artiesten dient te interviewen, en dat geldt eveneens voor ‘whywatizzobadtaticalledyoudet? (0:50)’.

Maar waar er slecht is, is ook goed en om die reden ben ik deze post aanvankelijk begonnen; om er publiekelijk voor uit te komen hoe goed ik Ilse Liebens wel niet vind overkomen tijdens interviews. Hoe ze erin slaagt effectief een gesprek te voeren met een artiest in plaats van zomaar een vraag te stellen en doodweg te reageren met “yeah” nadat de interviewee zijn zeg gedaan heeft; ik vind dat bewonderbaar. Duimen omhoog voor Ilse Liebens.

En ja, ik heb er mij rap vanaf gemaakt, van mijn lofbetuiging, want ik wil gaan slapen, but you get the general idea right?

Edit: HEY ILSE LIEBENS, ALS JE HIER TOEVALLIG VIA GOOGLE TERECHTKOMT, GA JE DAN IETS ZEGGEN TEGEN ONS!? JA? OKEE.

19 Responses to ' Ilse Liebens, we hardly knew ye. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Ilse Liebens, we hardly knew ye. '.

 1. lamazone said,

  on August 26th, 2008 at 12:46 am

  Yeah and I’m stunned.

 2. Rikea said,

  on August 26th, 2008 at 1:37 am

  Vind ik helemaal ook! Ilse Liebens is bovendien een enorm lieve jonkvrouwe!

 3. tomadde said,

  on August 26th, 2008 at 3:05 am

  Het Engels van die TMF griet is inderdaad irritant slecht. Heb me er ook mateloos aan geërgerd. Ze zouden bij het selecteren van zo’n mensen toch op z’n minst een béétje rekening moeten houden met deftige taalkennis. In dat opzicht, en inhoudelijk ook zeker, is Ilse Liebens inderdaad véél beter. Maar ik denk dat gij nog beter zou kunnen, Ishku. Tijd voor een spontane sollicitatie misschien? ;-)

 4.  freaq said,

  on August 26th, 2008 at 8:05 am

  Vorige week nog gezegd tegen mijn lief, die instemmend knikte: die Ilse Liebens, die doet dat goed. Allez, als dat zij is die soms ook wel eens de Maxx presenteert. Heel op ‘t gemak, niks geforceerd, alsof ze daar rustig wat zit te babbelen in familiale kring. Ik kom er heel relaxt van.

 5. ishku said,

  on August 26th, 2008 at 11:39 am

  @ tomadde: please, I’d probably vomit all over my interviewees.

 6. dP said,

  on August 26th, 2008 at 2:10 pm

  En wat was Timberlake zijn antwoord:”I don’t prefer brown or blond. As long as they’re brainless they’re ok.”?

 7. koekebak said,

  on August 26th, 2008 at 4:02 pm

  respect voor de Justin!
  En voor Ilse natuurlijk, het kind doet dat goed.

 8. dP said,

  on August 26th, 2008 at 7:45 pm

  @koekebak
  Hey! Oow! Aauw!! Niks gezegd over Ilse, want dat was ‘t wicht niet dat die domme vraag stelde. En zou je ‘t ‘den Justin’ kwalijk kunnen nemen, tiens?!

 9. Eline said,

  on August 26th, 2008 at 7:59 pm

  Ilse Liebens is toppie :)
  De beste wat interviews betreft. Helemaaal mee eens. Naturel, naturel :)
  Bram van Jimtv heeft dat ook vind ik :)
  En wat je vraag op mijn blog betreft, ik ben van De Pinte, maar mijn zus heeft wel in Deinze op school gezeten, you know her?

 10. Marre said,

  on August 26th, 2008 at 8:58 pm

  Ja verdorie, zo’n talent! Big up voor Ilse. Alleen Duyster presenteren gaat haar iets minder goed af, daarvoor heeft ze iets te veel energie en snelheid in haar stem.
  Serieus ondergewaardeerd ook, misschien moeten we haar is nomineren voor een Pop-Poll medaille?

  (En die Bram doet dat ook goed, zoals Stijn Meuris terecht opmerkte op Werchter: “Gij doet dit graag hé? Ik zie het.”)

 11. Ilse Liebens said,

  on August 26th, 2008 at 10:11 pm

  Krijg deze link net via via doorgemaild (dankjewel Sabine).

  Thanx for the compliments !

 12. ishku said,

  on August 27th, 2008 at 5:43 pm

  Zeker weten dat het Freaq is.. 

 13.  freaq said,

  on August 28th, 2008 at 1:00 pm

  :mrgreen:

  Neet, neet, it wasn’t me. I swear.

 14. Julie said,

  on September 19th, 2008 at 12:45 am

  Ilse Liebens is bangelijk in wat ze doet en inderdaad een heel heel lieve intecht!
  Ben van Jim vond ik ook altijd super, die zijn Engels was ook af. De kwaliteit van TMF op dat gebied is vreselijk. Of zo van die kiekens die de HELE tijd knikken als ze iemand aan’t interviewen zijn. Ik word daar zeeziek van!

 15. TBD said,

  on September 26th, 2008 at 10:30 am

  Ja, Evi Hansen moeten ze direct afvoeren!

  Naar een plonsbad gevuld met vloeibare Meli-honing. Alwaar ze zich ronddraait, gehuld in een minuscule bikini.
  :cool:

 16. Leonard said,

  on November 2nd, 2008 at 11:25 pm

  Ilse is echt een kanjer!
  En zo een schoon zusje ook..x

 17. Isabelle said,

  on November 28th, 2008 at 1:35 am

  Ilse Liebens is een toppertje!! Ze gaat er altijd 100% voor! Als ik zie wat ze er allemaal voor over heeft om haar job goed te doen, dan kan ik alleen maar zeggen: respect!!
  En dat zeg ik niet alleen omdat ik haar zus ben en ze ook nog eens meter is van mijn dochtertje(alhoewel het bijna sinterklaastijd is) maar omdat het gewoon een schat van een meid is die iedereen in zijn waarde laat.

  Way to go sis!

 18. Frank said,

  on November 17th, 2009 at 11:46 am

  Ilse Liebens op 3 december 2009 in De Kreun voor On Stage With … je zit zelf met Ilse Liebens op het podium - zij vertelt en jij stelt de vragen (of niet) …

 19. SUNLORD said,

  on June 4th, 2010 at 4:31 pm

  :mrgreen:
  dat is nu echt een vrouw waar ik onmiddellijk lebsies voor zou worden …als ik lebsies was!
  :lol:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: