December 21st, 2008

What else is there?

Posted by ishku in Muziek, Mo how zeg!

PS: ik zou nog graag eens de Music For Life versie van Triggerfinger’s Soon hebben eigenlijk. Heeft iemand het op MP3, par hasard?

De kerstkaartjes schrijvend, met op de achtergrond The Black Box Revelation die in’t Glazen Huis Never Alone Always Together ten berde brengen. Naast mij schijnen de lichtjes van de kerstboom, mijn ouders zitten onderuitgezakt in de zetel en buiten is het donker. Het leven kan toch soms eenvoudigweg heel schoon zijn.

Ben ik trouwens de enige die een klein beetje haar kuiten opspant telkens Siska en Tomas elkaar op minder dan één meter kruisen? Ik dacht er eerst het mijne van, van die relatie, net als iedereen in de hele wereld, maar wat weten wij er eigenlijk van, niewaar? Dus zit ik nu in de “Love on display, how grand!” - fase.

Ik ben gisterennacht in een bijzonder zeldzaam voorkomende gekke bui eens naar het Glazen Huis afgezakt, en hoe leuk het ook moge zijn om het allemaal in levende lijve eens mee te maken, toch kon ik het onaangename gevoel een vies voyeureken te zijn niet van me afschudden telkens ik toevallig oogcontact maakte met één van de huisbewoners. Met als gevolg dat ik meer staarde naar mijn companie, de grond en andere nachtbrakers dan naar de mensen in het glazen huis zelf, zijnde Siska en Kamagurka. Is dat iets typisch Vlaams ofzo? Ergens heen rijden met als doel iets te bezichtigen en en zich dan uiteindelijk ongemakkelijk voelen wanneer blijkt dat het schouwtoneel ook ogen heeft en kan terugkijken? Damn you onderdanigheid en drang naar elementaire beleefdheid!

Trouwens geen échte kerstsfeer zonder beest in nood: dit jaar ging de Grote Prijs van Dier in Nesten naar een kreupele pimpelmees die ik in een zeldzaam voorkomende gekke bui naar Merelbeke gevoerd heb. Naar het opvangcentrum weliswaar. Niet om ze daar in één of ander duister hoekje zonder lastige getuigen de nek om te draaien ofzo.

Ik heb mij niét laten sponsoren voor Music For Life, maar ik heb er wel een goed gevoel aan overgehouden. En ook een behind the scenes rondleiding én een plaatsje op de eerste rij bij het voederen van de roofdieren en een bende gemeen uitziende bosduiven.

Alles pei en vrees dus. Behalve dan voor die zorgwekkend toename van zeldzaam voorkomende gekke buien. Can anyone spell MRI-scan?

13 Responses to ' What else is there? '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' What else is there? '.

 1. vleervlinder said,

  on December 21st, 2008 at 9:55 pm

  lucky you, ik heb zelfs geen oogcontact kunnen maken :shock:

 2. claske said,

  on December 22nd, 2008 at 1:13 pm

  Nee, MRI-scan kan ik gelukkig niet spellen.

 3. koekiemoon said,

  on December 22nd, 2008 at 2:18 pm

  typisch vlaams zou zijn: ergens heen rijden met als doel iets te bezichtigen en als blijkt dat het schouwtoneel ook terug kijkt om een gehandtekende foto vragen.

 4. Ici Kobie said,

  on December 22nd, 2008 at 11:02 pm

  vragen?
  geven. ge moet een gehandtekende foto géven.

 5. Karen said,

  on December 23rd, 2008 at 12:06 am

  Mooie reddingsactie met de pimpelmees! Het glazen huis, ik vond het zo leuk dat het in Gent stond maar nu ziet het ernaar uit dat ik er gewoon niet ga geraken..

 6. moosability said,

  on December 23rd, 2008 at 11:44 am

  Leuk dat je eens een kijkje bent gaan nemen. Ik geraakte er dit jaar spijtig genoeg niet (ben van Leuven). :oops:

  Volgens mij hebben die drie glazen huis menskes niet te veel last van voyeuristen. Extra aandacht voor het goede doel, daar kicken ze op :mrgreen: .

  Ik kan wel genieten van deze fijne radio actie. Eindelijk nog eens een positieve noot in een donkere periode.

  Op mijn blog loopt er nog een actie om ze te steunen. (gastblog veiling)

 7. Liesbet  said,

  on December 24th, 2008 at 12:50 am

  Ik vind Siska echt irritant. :neutral:

 8. ishku said,

  on December 24th, 2008 at 1:49 pm

  Ik vind ze eigenlijk sympathieker geworden sinds het huis.
  I feel like I really know her now.

 9. Freaqshow said,

  on December 24th, 2008 at 6:28 pm

  Spijtig dat ge er nu niet meer kunt op stemmen in mijn poll.

 10. Marre said,

  on December 30th, 2008 at 10:18 pm

  PS: de live versie of de gewone akoestische?

 11. hoi said,

  on December 30th, 2008 at 10:59 pm

  Voor de duidelijkheid: ik had gewoon geschreven dat ik vond dat The Last Shadows Puppets qua klankkleur erg lijken op Scott Walker. En dat die z’n eerste vier platen erg, erg fantastisch klinken. Maar achteraf dacht ik: “Wat weet ik daar nu eigenlijk van?” en heb het maar gewist. Dat was het dus.

 12. ishku said,

  on December 31st, 2008 at 5:33 pm

  @ Marre: eigenlijk beide. Maar één van de twee is ook al goed.

 13. Marre said,

  on December 31st, 2008 at 6:05 pm

  (!) Er is iets onderweg naar info at jouw domein.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: