December 31st, 2008

What’s another year?

Posted by ishku in Uncategorized

I gotta say; dit jaar kon heel wat beter afgesloten geweest zijn. Héél wat beter.

En ik weet dat jullie met zo’n onduidelijkheden nogal vet zijn, maar ik weet niet goed hoe erover te schrijven zonder verkeerd te doen en enkel maar de juiste woorden te gebruiken. En ik moet dat eigenlijk ook niet op een blog gaan schrijven. ‘t Is niet mijn ‘nieuws’ om te brengen en wie begint een blogbericht te lezen om in andermans ongrappige soort van miserie te delen anyway? Plus: ik spreek zelden over ‘mijnen privé’, dus waarom nu beginnen? Well, I donow.

So here’s the thing: tijdens kerstnacht is mijn tante overleden. Volledig onverwacht en dan nog ook eens volledig, naar we aannemen, vredig. De raarste combinatie voor iemand die pas begin veertig was. Sta er maar bij en kijk er maar naar. And try and get your head around it.

Ik weet het; het gebeurt overal, en elke seconde, maar om het eens egocentrisch te stellen: het is niet altijd iemand uit uw naaste omgeving. Niet alleen zijt ge opeens omringd door droevige mensen, ge beseft ook nog eens superhard, hierbij het risico lopend dat ik als een 11 jarige klink, dat ‘doodgaan’ echt bestaat. Materie waarmee ge liever niet al te vaak geconfronteerd wil worden. Ik toch alleszins niet.

Vandaag werd ze gecremeerd which almost inevitably led to bleiting.

Vandaar. 2008 kon heel wat beter geëindigd zijn. En tegelijk ook veel slechter, ik besef dat wel. Geven en nemen en al die kuil. Hopelijk verloopt het bij jullie vanavond best aardig. A la bonheur.

8 Responses to ' What’s another year? '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' What’s another year? '.

 1. lamazone said,

  on December 31st, 2008 at 10:00 pm

  Zoiets onrechtvaardig vinden, daar is niets mis mee. U mag een gebalde vuist heffen naar hetgeen waar u normaal in gelooft en dat u behoedt voor het kwaad. Verdriet mag in grote gulpen uit u lopen. Veel sterkte. In 2008 én 2009.

 2. ishku said,

  on December 31st, 2008 at 11:08 pm

  Onrechtvaardig is het niet, hé. Niemand heeft ons ooit de garantie gegeven dat we mogen leven zolang we willen en pas sterven wanneer we oud genoeg zijn en er goesting in hebben. En ergens in geloven doe ik evenmin. Unfortunately.

  Het is gewoon doodjammer. That’s all.

 3. AnnaDenise said,

  on January 1st, 2009 at 2:58 am

  Inderdaad niet echt een fijne manier om je jaar mee af te sluiten. Gecondoleerd en sterkte.

 4. hoi said,

  on January 1st, 2009 at 3:35 am

  Eigenlijk heb ik zoiets nooit meegemaakt, dus heb ik geen idee hoe het voelt. Ja, mijn opa is vorig jaar gestorven, maar ergens kon ik me daar aan verwachten. En eigenlijk niet - want op een bepaald moment ga je denken dat iedereen er altijd zal zijn. Niet dus.

  ‘t Is gewoon raar dit leven, denk ik. Zo raar dat ik denk dat niemand het eigenlijk snapt.

 5. lamazone said,

  on January 1st, 2009 at 5:31 pm

  Misinterpretatie en misschien wel projectie van mijn kant dan. Desalniettemin blijven mijn wensen even welgemeend.

 6. elke said,

  on January 1st, 2009 at 11:31 pm

  Dergelijke zaken zijn nooit leuk, gelijk wanneer het op het jaar komt. Veel sterkte, ook aan je familie.
  Ik hoop in alle geval dat voor jou het nieuwe jaar beter begint dan het vorige eindigde. En dat het een mooi jaar mag worden.

 7. Rudy said,

  on January 4th, 2009 at 7:59 pm

  sorry dat te horen, Kim,
  goeie moed, allerbeste wensen voor u en uw familie voor 2009 x

 8. Karen said,

  on January 5th, 2009 at 8:32 pm

  Mja, beu want nu gaat Kerst de volgende keren ook altijd zo iets triestig hebben. Anyway, alle geluk in 2009!

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: