April 19th, 2010

Dust in the wind.

Posted by ishku in Halfuur (of minder) natuur

So.. that thing with the planes, right?!

Is het verkeerd om dat stiekem een beetje een leuke en spannende situatie te vinden?

Vooreerst is er het feit dat één simpele vulkaan ervoor gezorgd heeft dat de helft van het vliegverkeer in Europa tot een total standstill gekomen is. Geen ruimte voor eindeloos geleuter, politieke agenda’s en diplomatieke spelletjes tussen grootmachten. Volledig onbeïnvloedbaar. Puur. Alles hangt enkel ende alleen af van die vulkaan. Van ons moeder natuur. Zo’n lesje in nederigheid kan nooit geen kwaad, vind ik. Zeker in West-Europa, earth’s spoilt brat.

En het is ook iets volledig nieuws! EEN ASWOLK VAN EEN VULKAAN! Ik meende dat enkel in slechte actiefilms met Jennifer Lopez mee te maken. Man trips. “Run for the house, baby!” - “I can’t leave you here by yourself, Kevin!” - “You can and you wíll!” Jennifer Lopez kijkt hem bedroefd aan, ziet de wolk naderen, zet haar mond op triest en loopt voor haar leven!!!

I made this myself.

En dan is er de situatie waarin de gestrande mensen zich bevinden. Toegegeven, zij die vastzitten in hun vakantieland met een noodlijdende portefeuille of 3 zagende koters achter zich aan; het kan een beetje onfortuinlijk lijken. Maar voor diegenen die het zich kunnen veroorloven en geen andere grote zorgen hebben, kan dat toch een enorm geestig avontuur worden? Zo van: “Weet ge nog die keer dat we 3 weken langer in - moesten blijven en het mocht van onze bazen!? Man, we were so drunk!” Het is zo een excellente situatie waarin niets verwacht wordt en ge u om niks schuldig moet voelen, want het is toch allemaal volledig buiten uw eigen wil om. You càn’t go to work, you càn’t go to school, you càn’t visit grandma who recently had a birthday..

YOU’RE EXCUSED!

Ik bedoel; komaan man! De luxe! :)

Het doet me denken aan de keren dat ik mijn trein naar Gent of Brussel miste, en van mij het volgende halfuur niks meer verwacht werd omdat er, naast wachten, niks was dat ik kón doen. In zulken onverwachte situaties voel ik mij een beetje vrijer dan gewoonlijk.

En ja OK, ik wéét wel dat het nogal wat ongemakken met zich meegebracht heeft en misschien wat financiële putjes in de weg heeft geslagen, maar daar keer ik efkes mijn hoofd voor weg als’t gepermitteerd is. En ik kijk keer naar de lucht, waar er geen enkel streepje meer te zien is. Ge zout denken dat het na al die jaren raarder zou aandoen.

4 Responses to ' Dust in the wind. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Dust in the wind. '.

 1. Lieve said,

  on April 19th, 2010 at 9:27 pm

  Ik denk er feitelijk precies zo over. In your face, humanity!
  Maar ik durf dat nieverans zeggen want dan worden ze allemaal kwaad omdat het toch zo serieus is en ge dat niet moogt minimaliseren en al en zo :neutral:

  Maar toch ben ik er zeker van dat bijna iedereen zich dat op termijn gaat herinneren als een wijs avontuur.

 2. vleervlinder said,

  on April 19th, 2010 at 9:28 pm

  als ik het zo lees ben ik heel dom geweest om zo rap mogelijk thuis te geraken :shock:
  maar toch… ne keer kunnen douchen is ook wel plezant!

 3. Lucie said,

  on April 19th, 2010 at 9:39 pm

  Goe gezegd, das exact wat ik ook dacht.

 4. Carree said,

  on April 22nd, 2010 at 12:46 pm

  het brengt vooral veel miserie mee op ons werk :)

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: