January 28th, 2006

Life in Bm, as it were.

Posted by ishku in Uncategorized

Gisteren zit ik aan tafel te tokkelen en kon ik er met mijn hoofd niet bij hoe iemand in hemelsnaam het akkoord Bm poelen kan. Ik rek mijn vingers van mijn linkerhand op ongezonde wijze uit, haal er de wijsvinger van mijn rechter bij en bespeel de snaren met mijn elleboog om het enigszins te laten lukken. De gedachten ‘ik ga dit nooit kunnen’ en ‘ik suck vacuüm’ flitsten door mijn branie en mijn ogen begonnen te branden. ‘Ga ik nu beginnen bleiten ofwa?!’, zei ik vol verbazing en afschuw tegen mezelf, en nog voor ik mijn zin afgemaakt had, biggelde de eerste traan over mijn wang en begonnen mijn mondhoeken spastische trekjes te vertonen.

And there I went; badkamer binnen. Mijn safe haven waar mijn moeder en vader er niet zijn om mij terug aan het lachen te brengen waardoor ik een soort van bleitend lachen vertoon dat écht niet om aan te zien noch te horen is.

Na mijn ongeëvenaarde zelfmedelijden-gemengd-met-intens-verdriet-ervarink, vermande ik mezelf alweder en trok ik naar boven, waar ik de film A Hard Day’s Night nog eens opzette. Je weet het of je weet het niet, maar de Beatlemania is redelijk hard toegeslagen ten huize ishku, op een zodanige manier dat ik Bob Dylan in zijn slaap schaamteloos uit mijn zetel gerold en vervangen heb voor de jonge John Lennon op het toppunt van zijn viriliteit & werkelijk óózing met bovennatuurlijke charme (pre-bril/Yoko Ono-tijdperk). Een onvervalste teenagecrush vond zijn weg naar mijn hersenen tot ik besefte dat John Lennon al 25 jaar en een endeke dood is, en voor ik er erg in had, barstte ik alweer in tranen uit. En die goeie oude George Harrison met zijn zoon die een evenbeeld van zijn vader is, is ook al dood & begraven. En dan zie ik Paul McCartney schaamteloos Please Please Me zingen met allemaal vrende gasten op de instrumenten en bleir ik nog harder tegen de muren op. ‘Alle Beatles zijn ofwel dood of oud, en dat waren zulken goeie maten en daar schiet nu niets meer van oveeeer.. wat is het leven wreeeeed. Waar moet ik heen met mijn liefde? Ik zou ze wegspelen op mijn gitaar maar ik kan niet eens deftig speeeleeen.’

Vanochtend stond ik op met gezwollen ogen getuigend van mijn emotionele rollercoasterride van gisteravond & in de auto kon ik de Beatles niet opleggen zonder hard op mijn onderlip te bijten en mezelf aan te manen om een grip te getten of een skin te growen. Whichever happens fastest. Ik loop verloren, alsof ik juist uit een relatie kom en leef met een ongelooflijk sterke drang om ergens heen te trekken. Sco’lund of, of Nieuw-Zeeland ofzo. Tussen de bultruggen kano varen terwijl ze aan het jagen zijn en naar rotte vis ruikende lucht in het rond spuiten en intens gelukkig zijn wanneer ik hun staart zie slaan op het wateroppervlak. De wereld zien, and all that jazz. Als de Beatles het konden, dan kan ik niet achterblijven, denk ik dan. Ik ben maar 1 keer in mijn early twenties en ik wil geen kinders eer ik iéts gedaan of gezien heb. Punt.

Jaja, PMS hit me hard this time around. It hit me réal hard. Almost as hard as.. Norwegian Wood..

7 Responses to ' Life in Bm, as it were. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Life in Bm, as it were. '.

 1. nick said,

  on January 28th, 2006 at 3:54 pm

  Men beweert wel eens dat Bm het meest treurige akkoord van allemaal is. Bij deze is het ook bewezen dat Bm echt wel iets doet met een mens.

 2. wim said,

  on January 28th, 2006 at 5:03 pm

  Nick, make that Bm7, dat nog net dat tikkeltjes meer tristesse in huis heeft als het tranen verbijtende Bm zelf. Men beweert, het lijkt mij meer dan bewezen. Bm(7) is het mooiste, droevigste, meest rakende akkoord dat er bestaat.
  Zeg Ishku, al eens aan Julian Lennon gedacht?
  http://www.avatune.com/pics/22050537.jpg (is er een mogelijkheid om foto’s in een comment te zetten??? ik zoek mij een ongelukt
  Granted… nu, heden ten dage, is hij precies ook wel al wat ouder maar niet onoverkomelijk oud… Eric en Sanne poelden it ook hé ;)

 3. ishku said,

  on January 28th, 2006 at 7:20 pm

  Julian Lennon heeft de schoon ogen van zijn vader niet. Wat dat had hij wel degelijk, die John Lennon; iewl schoewne kijkers!

  Incredibly famous ghosts from the past zijn blijkbaar totally my thing.

 4. wim said,

  on January 29th, 2006 at 12:23 pm

  Met een beetje chance zijn die ebay nog wel te vinden op sterk water ;) - de iewl schoewne kijkers dus -

 5. Liesbet said,

  on January 30th, 2006 at 11:26 am

  Julian. Hij heeft zijn naam niet gestolen dunkt mij.

 6. freaq said,

  on January 30th, 2006 at 12:30 pm

  Aaah, het PMS. Wat haatte ik het in de lagere school ook altijd om daar heen te moeten! ;-)

 7. lol said,

  on June 30th, 2007 at 11:05 pm

  Lekker voor je :razz: :grin: :mrgreen: :lol:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: