June 28th, 2007

€2,5.

Posted by ishku in Travak

Man man man. Verhaal van de dag, honderd procentjes waargebeurd:

Jewish guy walks into a bar. Gay kerel in his thirties stapt binnen in het kantoor met in zijn hand een te valideren lottobiljet en vragend om een Quick Pick van vijf euro. Ik vraag of het voor Superlotto is, waarop hij zijn hoofd schudt in onwetendheid en beweert dat hij’t maar doet in opdracht van zijn oude buurvrouw. OK, aardige manspersoon, ik zal eentje van Superlotto nemen, en kijk eens aan, ge hebt ook nog eens €2,5 gewonnen, hier is uw bonneke daarvan. Ik vraag €2,5 euro, hij legt een briefje van vijf in mijn schuif, waardoor ik afleid dat dat oude vrouwmens niet eens wist dat ze €2,5 gewonnen had, dus kijk eens aan; iedereen gelukkig! Ik geef hem, zoals het hoort, €2,5 terug, knik hem nog een prettige dag toe, and off he goes.

Alvast mijn excuses aan iedereen die hier een hilarische clou verwachtte, of het einde van een ongelooflijk grappig verhaal. Dit is het soort van blogpost waar de plezante ondertoon plotsklaps verdwijnt, en Bambi voor je ogen onder een truck terechtkomt en sterft voor je er zin in hebt.

Vijf minuten later stormt hij terug binnen: “Zeg mevrouwkeuh!”, roept hij met een stem die enkel niét uit de toon zou vallen ergens temidden van een schietkraam en een paardenmolen, “Gij hebt mij wel die €2,5 niet teruggegeven, hé.”

Enter Bambi-truck.

-“Ik meen mij nochtans te herinneren van wel hoor, meneer.”

-”Ahja? En hoe zou ik het dan kunnen verloren hebben op weg van dit loket naar mijn auto?”

-“Dat zijn eigenlijk mijn zaken niet, meneer.”

-“Gij hebt mij dat geld niet gegeven!”

-“Jawel, hoor.”

-“Niewaar!”

Aangezien we zo nog een tijdje zouden kunnen doorgegaan zijn, stelde ik maar wijselijk het volgende voor:

-“Kijk, ik zal mijn kas tellen en als blijkt dat ik een teveel van €2,5 zitten heb, dan geef ik u dat graag terug.”

Het lijkt alsof ik beheerst en rustig handelde, maar dat was ik op dat moment allesbehalve. Inwendig pompte ik al mijn energie in het weren van een vroegtijdige Parkinson-aanval bij het tellen van mijn fortuin, terwijl het heerschap mij met gekruiste armen bleef aanstaren. God kwam even langs toen ik tot hem voor een correcte kas aan het bidden was, en ik denk dat Satan mijn ziel maar met luttele seconde gemist heeft, toen ik overwoog keihard te verkopen voor een worry-free nuloperatie.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de situatie er niet bepaald beter op werd toen andere klanten begonnen toe te stromen en hij hen met grootse gebaren vertelde dat ik zijn oude oude buurvrouw niet eens haar miezerige lottowinst gunde. Geloof me vrij wanneer ik zeg dat ik jullie maar al te graag zou willen verblijden met het citeren van alle rake en grappige oneliners die ik hem op dat moment in mijn hoofd aan het toewerpen was, maar ik vrees dat ik te druk bezig was met voorkomen dat mijn hart uit mijn ribbenkast zou springen en ik al huilend & krijsend naar de toiletten zou lopen.

-“Zeg! Peisde gij da kik van gans den dag nergens naartoe moe ofwa?! Ge moogt mij anders mijn verspilde uren nog vergoeden ook! Dat is ook alleszins de laatste keer dat ik keer iets doe voor iemand, weet da maar goe!”

-“Meneer, ik ben mijn kas aan het tellen zoda we beide duidelijkheid zouden hebben, en als blijkt dat ik écht een fout gemaakt heb, zet ik die onmiddellijk recht, OK?”

Ik zou hem graag verzocht hebben eventjes zijn stomme muil te houden, maar dat bleek niet meer nodig toen ik ontdekte dat ik €0.03 te veel had en ik dus werkelijk niets in de handen, noch mouwen noch kas verstopt had zitten.

Dus, in plaats van zich waardig terug te trekken of zielig af te druipen zoals iédereen zou reageren, besloot hij mijn overste aan te spreken over de dingen die ik dríngend eens zou mogen bijleren, waarop hij nog wat klanten aanporde en bij het wijdbeens lopen naar de deur nog eens herhaalde dat we beide vuile dievegges en leugenaressen zijn. Ik, omdat ik graag steel van oude meetjes, en mijn bazin, omdat ze’t volste vertrouwen heeft in mijn kunde, en ze bijgevolg helemaal mee in dat weldoordachte complot van me verwikkeld zat.

Ach, bij zijn vertrek had ik mijn brein nog de opdracht gegeven vriendelijk te lachen en te doen alsof alles relatief OK was, maar mijn mond wrong zich in allerlei rare grimassen waarvan ik niet eens wist dat ik ze effectief kon maken. Tien minuten later leek alles wat ik neerschreef nog steeds op een psychedelisch connect-the-dots spelletje en sindsdien schud ik zo om het kwartier eens met mijn hoofd, mezelf afvragend waar zo’n mensen gemààkt worden.

En waar die friggin’ camion rondhangt wanneer je hem nodig hebt, God damn it.

7 Responses to ' €2,5. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' €2,5. '.

 1. Alexander said,

  on June 28th, 2007 at 9:21 pm

  Hadden ze u dat bij den orenschieter niet gezegd? Dat zilverkleurige bollekes in uw oren voor sommige mensen als een rode lap op een stier werken? Wild om zich heen slaande manspersonen die bij gebrek aan de combinatie schoon weer + korte rokskes hun driften op een andere manier moeten kanaliseren. Vandaar dat uw moeder d’er niets van wildege gebaren. Slapende honden en al. Maar nu: the cat’s out of te bag. Houd u maar vast de komende dagen.

 2.  freaq said,

  on June 29th, 2007 at 7:40 am

  Respect voor uw geduld en het verbijten van honderd opmerkingen aan zijn adres. Ik had het niet gekund, for sure… na vijf minuten had ik tegen het plafond gezeten. Koelbloedig, die Ishku! Hopelijk leest de oude buurvrouw uw blog, dat ze het ook eens allemaal weet.

 3. lilith said,

  on June 29th, 2007 at 8:22 am

  Ik kan het ook niet, kalm blijven in zo’n situaties.
  Ik begin dan terug te snauwen en dingen te zeggen die ik me achteraf beklaag en al.

  Het probleem is dat sommige mensen er niet mee in zitten om show te verkopen om er 2,5 euro mee te verdienen, onder het motto “ge kunt maar proberen”. Ik heb zo vorige maand nog een kerel in de JBC een uur zien staan roepen tegen de verkoopster omdat hij zijn geld niet terugkreeg maar een bon. Hoe ze ook zei dat dat de policy was in elke JBC en zij daar weinig aan kon veranderen, hoe luider die kerel haar begon te verwijten voor heel de winkel. Ik heb geen idee hoe het is afgelopen, maar toen ik naar buiten ging stond hij nog steeds met gekruiste armen te roepen dat hij niet weg ging tot hij zijn geld terug had gekregen.

  Some people. :/

 4. rendv said,

  on July 2nd, 2007 at 10:37 pm

  En het is dat soort strandjeanetten dat dan ook nog eens gaat klagen over de slechte werking van hardwerkende postiers gelijk ons!

  Ambetanterikken!

 5. roedi said,

  on July 2nd, 2007 at 10:46 pm

  Voor ishku en haar lezers! Wil jij graag zo nu en dan een journalist zijn? Cultuur? Kunst? Muziek? Politiek? Maatschappij? Economie? Lifestyle? Uitgaansleven? Alles kan, alles mag! Voor een brok engagement & talent van jouw kant geven we jou een UPP-perskaart + een perskaart van het huis + een onkostenvergoeding voor al je verplaatsingen, catering & etc… Wie zijn wij? Een nieuwe kritische, humoristische en naughtynaughty jongvolwassenkrant (vzw), in kleur en op glanspapier!! Lees alles eens na op mijn blog roedi.skynetblogs.be en doe mee :-)

 6. ishku said,

  on July 3rd, 2007 at 11:51 am

  Maar ik bén helemaal niet van Antwerpen :)

 7. roedi said,

  on July 3rd, 2007 at 3:14 pm

  “algemeen” nieuws is “algemeen” nieuws… bv internationaal, of breed-vlaams, muziek, maatschappij, cultuur, whatever… da hoeft dus niet antwerps te zijn, das voor de regionale bladzijdeuuuuu :smile:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: